Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів

Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів

3 Березня 2015
3794

Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів

3794
Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів
Порошенко підписав закон про відкритість використання публічних коштів

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про відкритість використання публічних коштів», ухвалений Верховною Радою 11 лютого. Про це повідомляється на сайті глави держави.

 

Згідно з документом № 183-VIII, до публічних коштів належать: кошти державного та місцевих бюджетів, кредитні ресурси, надані під державні та місцеві гарантії, кошти Національного банку та інших державних банків, державних цільових фондів, Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також кошти суб'єктів господарювання державної і комунальної власності, отримані ними від їхньої господарської діяльності.

 

Закон визначає умови та порядок забезпечення доступу до інформації про використання вказаних коштів. Зазначена інформація повинна оприлюднюватись на єдиному веб-порталі використання публічних коштів. Доступ на ресурс є вільним та безоплатним.

 

Закон був підготовлений у рамках так званого антикорупційного пакета і набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

 

Раніше Верховна Рада уповноважила Кабінет міністрів України створити єдиний веб-портал використання публічних коштів.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на позачерговому засіданні 27 лютого одноголосно рекомендував Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу законопроект № 2171 «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних», що внесений Президентом України. Члени Комітету підтримали ще один президентський законопроект № 2172 «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду