Зловмисник, що пограбував редакцію чернівецької газети «Час», перебуває під вартою

Зловмисник, що пограбував редакцію чернівецької газети «Час», перебуває під вартою

3 Березня 2015
2817

Зловмисник, що пограбував редакцію чернівецької газети «Час», перебуває під вартою

2817
Зловмисник, що пограбував редакцію чернівецької газети «Час», перебуває під вартою
Зловмисник, що пограбував редакцію чернівецької газети «Час», перебуває під вартою

Співробітники міліції Чернівців затримали зловмисника, котрий двічі обікрав редакцію чернівецької газети «Час».  Про це повідомляє СЗГ УМВС України  в Чернівецькій області.

 

На рахунку 51-річного чоловіка - вісім крадіжок з офісів, кабінетів, магазинів у Чернівцях, серед яких - два пограбування редакції газети «Час». Крадій був затриманий «на гарячому» під час чергової крадіжки.

 

Міліція повідомляє, що 51-річний зловмисник - уродженець Москви (Росія), який більше 20 років провів за ґратами, п'ять разів був судимий за майнові злочини, тричі відбував покарання у місцях позбавлення волі. Крадій потрапляв у приміщення офісів та магазинів, пошкоджуючи вікна, двері, ролети. З редакції «Часу» він виніс три ноутбуки та два монітори на загальну суму майже 19 тис. грн. Загалом зловмисник накрав чужого добра на понад 50 тис. грн.

 

«Наразі чоловікові оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести  років», - повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

 

Суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо, у ніч на 28 листопада минулого року вдруге за тиждень невідомі пограбували офіс редакції газети «Час» у Чернівцях. Зловмисники потрапили в приміщення через вікно на першому поверсі і вибили внутрішні двері. Журналісти викликали на місце злочину представників міліції. Криміналісти провели огляд приміщення, слідчі опитали свідків та працівників редакції.

 

Увечері 22 листопада стало відомо, що невідомі проникли в редакцію чернівецької газети «Час» і викрали два ноутбуки.  Зловмисники потрапили до редакції через напіввідчинене металопластикове вікно, витиснувши його силою, потім зламали двері всередині приміщення на першому поверсі. На другому поверсі зловмисники зламали двері у приймальню та кабінет шеф-редактора і забрали два ноутбуки.  Шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко заявив, що пограбування на 100% пов'язане з професійною діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду