Нападника на журналістів «Первого городского» в Одесі судитимуть за статтею 171 ККУ

Нападника на журналістів «Первого городского» в Одесі судитимуть за статтею 171 ККУ

3 Березня 2015
3195

Нападника на журналістів «Первого городского» в Одесі судитимуть за статтею 171 ККУ

3195
Нападника на журналістів «Первого городского» в Одесі судитимуть за статтею 171 ККУ
Нападника на журналістів «Первого городского» в Одесі судитимуть за статтею 171 ККУ

Прокуратура Приморського району міста Одеси направила до суду обвинувачення проти громадянина, що напав влітку минулого року на знімальну групу місцевого телеканалу «Первый городской» на пляжі «Отрада». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

 

«Прокуратурою Приморського району м. Одеси до суду скеровано обвинувальний акт за підозрою громадянина за ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)», - інформує прокуратура.

 

Правоохоронними органами встановлено, що 11 червня минулого року журналіст та оператор регіонального телеканалу прибули для підготовки сюжету до пляжу «Отрада», частина території якого перебуває у користуванні комерційного підприємства.  «Під час зйомок біля басейну пляжу між репортерами та директором підприємства стався конфлікт. Маючи на меті завадити збору і поширенню інформації ЗМІ, підприємець штовхнув оператора каналу, що здійснював відеозапис події, у результаті чого останній упав у бассейн», - повідомляє прокуратура. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 11 червня минулого року в Одесі на пляжі «Отрада» стався напад на знімальну групу телеканалу «Первый городской» під час зйомок розслідування. Спеціальний кореспондент Марія Ковальова готувала розслідування про платні закриті пляжі у місті. Кілька чоловіків міцної статури почали перешкоджати їй у роботі, ображати нецензурними словами, грубо штовхати і завдавати ударів, аби виставити з пляжу. За журналістку заступилися колеги, але їм теж дісталося. Відеооператора служби новин Сергія Самойлова зіштовхнули з камерою в басейн. Журналісти стверджують, що це був директор канатної дороги Юрій Рєзніков. Журналісти «Первого городского» заявляють, що міліція спостерігала за інцидентом, не втручаючись. Втім, медійники написали заяви до міліції та передали відеоматеріали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду