Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)

Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)

2 Березня 2015
3891

Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)

3891
Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)
Із журналу «Forbes Украина» звільнився шеф-редактор Олександр Данковський (ДОПОВНЕНО)

Олександр Данковський залишив посаду шеф-редактора журналу «Forbes Украина», що видається видавничим домом UMH Publishing медіахолдингу UMH Group (УМХ), який належить оголошеному в розшук олігарху Сергію Курченку. Про це пан Данковський повідомив у Facebook.

 

«Із сьогоднішнього дня (02.03.2015) я більше не працюю в журналі Forbes. Щоправда, ще не всі формальності завершені. Дякую всім за ці місяці, досвід був цікавим», - написав він.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Данковський назвав кілька причин свого звільнення. За його словами, опосередковано воно пов'язане з попередніми звільненнями з українського Forbes.

 

Нагадаємо, на початку лютого з журналу «Forbes Украина» звільнилися троє редакторів: заступник шеф-редактора Ніна Міщенко, редактор розділу «Фінанси» Наталія Задерей і редактор розділу «Технології» Яна Бесіда. За неофіційною інформацією, причинами чергового масового звільнення з Forbes стали «антиукраїнські статті» на сайті Forbes.ua, проблеми з менеджментом у виданні, а також затримки з виплатою зарплати.

 

«З уходом попередніх колег моє звільнення пов'язане побічно: вони пішли - значить, додалося роботи тим, хто залишився, в тому числі й мені. Переконаний: для видання класу Forbes потрібно набагато більше ресурсів (не тільки фінансових, але й людських), ніж є в наявності. Інакше дуже важко забезпечити бажану якість», - пояснив пан Данковськй.

 

Затримка зарплати, за його словами, теж була одним з факторів, що вплинули на його рішення, але не головним. «Хоча, звичайно, в умовах недофінансування залучати нових співробітників складно», - зауважив він.

 

«Крім того, Forbes - не зовсім мій формат, про що я підозрював від початку і чим далі, тим більше переконувався, - повідомив екс-шеф-редактор журналу. - Мені ближче ринковий, а не персоналізований підхід до економіки, поведінка цін на метал мені цікавіше, ніж поведінка такого-то олігарха».

 

Водночас він повідомив, що «редакційна політика в журналі не змінювалася, наскільки я можу судити, тому ніякої "нової редакційної політики" немає». Пан Данковський зауважив, що обіймав посаду шеф-редактору журналу та не мав стосунку до того, що виходило на сайті Forbes.ua (за неофіційною інформацією, невдоволення в частини колективу викликають «антиукраїнські публікації» на сайті).

 

Олександр Данковський розповів, що пішов поки «в нікуди», хоча пропозиції до нього надходять різні. «Можливо, зміню не тільки місце роботи, а й професію (ні, не на піарника)», - додав він.

 

Олександр Данковський працював шеф-редактор журналу «Forbes Украина» з червня 2014 року. На цій посаді він замінив Максима Кухаря, який пішов з журналу у квітні 2014-го. До листопада 2013 року шеф-редактором «Forbes Украина» був Борис Давиденко. У листопаді 2013-го він разом зі значною частиною колективу «Forbes Украина» залишив видання вслід за головним редактором Володимиром Федоріним через продаж холдингу UMH Group бізнесменові Сергію Курченко і спроби втручання нових власників у редакційну політику.

 

У минулому пан Данковський очолював діловий журнал «Эксперт Украина», який у вересні 2013 року припинив роботу. Також у минулому він працював на редакторських посадах у виданнях «Бизнес», «Экономические известия», «Деньги.ua», «Фокус», у проекті «Погляди» агентства «Інтерфакс-Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3891
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оле Лукойе
3335 дн. тому
Лена Бондаренко умудрилась подосрать даже такой бренд
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду