Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо судді, який погрожував у Києві даїшникам і журналістам

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо судді, який погрожував у Києві даїшникам і журналістам

2 Березня 2015
3379

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо судді, який погрожував у Києві даїшникам і журналістам

3379
Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо судді, який погрожував у Києві даїшникам і журналістам
Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо судді, який погрожував у Києві даїшникам і журналістам

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом погроз співробітникам Державтоінспекції з боку судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

 

Дії судді кваліфіковано за ч.1 ст.345 (Погроза співробітникові правоохоронних органів), ч.1 ст.129 (Погроза вбивства), а також ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

 

Він також зазначив, що найближчим часом буде клопотати перед Генеральним прокурором України Віктором Шокіним щодо підписання судді Владиславу Оберемку повідомлення про підозру у скоєнні зазначених злочинів.

 

Втім, за словами Сергія Юлдашева, наразі  ніщо не заважає Владиславу Оберемку і далі здійснювати  правосуддя. «Поки Вища кваліфікаційна комісія суддів не розгляне подання про відсторонення його від займаної посади, він і надалі буде працювати суддею. На жаль, притягнення судді до відповідальності - це складний процес, який вимагає багато часу та зусиль», - зазначив прокурор.

 

Нагадаємо, 28 лютого журналісти опублікували на відеохостингу YouТube відео, на якому суддя Макарівського районного суду Київської області Владислав Оберемко, перебуваючи за кермом у п'яному стані, у чому він сам зізнався, погрожував  співробітникам МВС вогнепальною зброєю, повідомляє УНІАН.

 

На законні вимоги міліції суддя реагував роздратовано, а журналістам «Дорожнього контролю» , які знаходились поруч, погрожував своїми зв'язками з прокуратурою міста Києва:  «Юлдашев - мій хороший друг. Це прокурор міста Києва!..А що - ви дізнаєтеся завтра...».

 

 

Про інцидент також повідомив нардеп, радник очільника МВС Антон Геращенко у Facebook.

 

«Оберемко Владислав Алексанрович. Він поки ще суддя Макарівського районного суду Київської області. Але це не надовго. Як зазвичай увечері минулої п'ятниці близько 00 годин, він сів за кермо позашляховика "БМВ Х-5", після вживання алкогольних напоїв...Його шлях пролягав по Шевченківському району міста Києва, де його на вул. Ольжича зупинив звичайнісінький інспектор ДАІ. Суддя не став реагувати на сигнал інспектора з вимогою про зупинку», - повідомив нардеп.

 

Далі за суддєю почалася гонитва з включеною сиреною по Києву, після чого суддя вирішив зупинитися. «Це було вже на Вул. Сирецькій 54. Туди ж під'їхала група хлопців з "Дорожнього контролю", яких запросили під час гонитви самі працівники ДАІ для кращої фіксації правопорушення. П'яна тварина приблизно 3,5 км мчало по Києву обганяючи по зустрічній, порушуючи всі можливі правила дорожнього руху і ставлячи під загрозу життя киян створюючи загрозу для лобового зіткнення. Ця мерзота в суддівській мантії, дістала свій зареєстрований пістолет "Макарова", як потім з'ясувалося це був пристрій для відстрілу гумових куль і направило його на співробітника ДАІ зі словами - "Я тебе зараз пристрелю», - розповів Антон Геращенко.

 

За його словами працівник ДАІ також взяв суддю на «мушку», змусив його вийти з машини і здати зброю. «Далі суддю Оберемка змусили кинути пістолет і вийти з машини, для оформлення протоколу про порушення правил дорожнього руху і про водіння автомобілем в стані алкогольного сп'яніння, що й було зроблено. Крім того на місце було викликано слідчо-оперативну групу Подільського райвідділу міліції, яка зафіксувала факт наявності пістолета, встановила особу судді Оберемка і вилучила записи відеокамер в якості підтвердження факт погрози вбивством працівникам міліції при виконанні ними службових обов'язків», - пише він.

 

Також за фактом погроз застрелити співробітника міліції Антон Геращенко звернувся до Генерального прокурора України Віктора Шокіна з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо судді Макарівського районного суду Київської області, Влапдислава Оберемка, 1982 року народження, за статтею 345 КК (Загроза застосування насильства або насильство проти співробітника правоохоронного органу).

 

«Цьому не перешкодять крики судді під відеозапис, що нібито, підкреслюю - нібито, його друг - це прокурор Києва Юлдашев і він помножить на нуль всіх співробітників міліції, які зважилися зазіхнути на святе! На право судді безкарно їздити п'яним за кермом», - зазначає нардеп.

 

Також співробітники ДАІ, які брали участь у гонитві за п'яним суддею і затримали його, будуть представлені до нагород міністра внутрішніх справ.

 

«Детектор медіа»

Фото - politolog.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду