Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%

Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%

2 Березня 2015
3867

Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%

3867
Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%
Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі до 75%

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявляє, що існуючі  обставини дозволяють збільшити квоту українського продукту у радіоефірі до 75% всього об'єму мовлення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

 

«Крім того, пісні українських авторів та виконавців мають з'являтися тоді, коли їх почує найбільше слухачів - у пройм-таймі, а не тільки пізно вночі, як це часто має місце зараз», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

 

Він додав, що перехід до нових стандартів квот може відбуватись поступово, у кілька етапів.

 

Також В'ячеслав Кириленко ініціює перевірку радіостанцій щодо виконання ними чинної обов'язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідне звернення направлено до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і буде стосуватися усіх найбільших радіостанцій FM-діапазону.

 

Зокрема, йдеться про виконання статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до якої у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 11 телеканалів (НЛО TV, «Індиго TV», ТЕТ, НТН, «2+2», Новий, «Піксель», «Ентер-фільм», «Мега» і К2) і трьох радіостанцій («Ретро-ФМ», «Наше радіо», «Авторадіо»), у яких моніторинг зафіксував недотримання квоти національного продукту. За результатами моніторингів радіостанцій Нацрада зафіксувала в ефірі такі квоти музичних творів українських авторів та виконавців (законом передбачено не менше 50%): «Ретро ФМ»: 18 січня - 40%; «Наше радіо»: 16 січня - 48,7%; «Авторадіо»: 17 січня - 40,5%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3867
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду