У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)

У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)

28 Лютого 2015
11817

У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)

11817
У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)
У Пісках загинув фотокор «Сегодня» Сергій Ніколаєв (ДОПОВНЕНО)

Фотокореспондент газети «Сегодня» 43-річний Сергій Ніколаєв помер у  лікарні внаслідок поранень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор проектів «Докутолока» Володимир Демченко.

 

У пана Ніколаєва залишилася 20-річна донька.

 

Журналістка Анастасія Станко на своїй сторінці у Twitter розповіла, що фотокор внаслідок вибуху міни під час перебування в Пісках на Донеччині зазнав тяжких поранень. За даними користувачів Facebook це сталося по 16-тій сьогодні, 28 лютого.

 

Як уточнила редакція Segodnya.ua, Сергій Ніколаєв потрапив під обстріл в поблизу Пісків. За даними прес-служби ПраТ «Сегодня Мультимедіа» Сергій Ніколаєв разом зі своїм товаришем і колегою Богданом Росінським і бійцем Правого сектора вели у Пісках фотозйомку. За словами Богдана Росінського, спочатку обстрілів не було, але раптом стався вибух. Богдана зачепило по дотичній. Сергій і боєць Правого сектора отримали дуже серйозні поранення. Їх доставили в залізничну лікарню Красноармійська, яка в цей час була на чергуванні. Головний хірург повідомив, що постраждалі отримали несумісні з життям поранення.

 

На понеділок 2 березня призначена судмедекспертиза. Після цього тіло Сергія Ніколаєва буде доставлене в Київ.

 
Сергій Ніколаєв народився 14 лютого 1972 року в Києві. З квітня 2008 року працював в газеті «Сегодня» штатним фотокореспондентом. За словами колег, Сергій був талановитим фотографом, видатним професіоналом своєї справи, який всього себе віддавав роботі. Головний редактор газети «Сегодня» Ольга Гук зазначила: «Всі 7 років роботи в «Сегодня» Сергій був нервом, ураганом, генієм репортажної зйомки. Він ліз з фотоапаратом в самісіньке пекло, щоб показати справжнє життя. Він не жалів себе. Безстрашний професіонал пройшов безліч гарячих точок, звідки робив приголомшливі репортажі для «Сегодня». І загинув, як справжній військовий фотокореспондент - на війні. Це непоправна втрата для «Сегодня» і для кожного, хто його знав».

 

Фотографу вдавалося знайти унікальні кадри і створювати яскраві, вражаючі фоторепортажі. Фототокор неодноразово виявляв себе безстрашною людиною, опиняючись в найгарячіших точках, бував у відрядженнях у бунтівних Ірані, Сомалі, Лівії, Туреччині, Грузії. При цьому зберігав людяність і навіть деяку сентиментальність. 

 

У 2013 році Сергій Ніколаєв презентував першу персональну виставку «Недитяче дитинство» - про те, в яких умовах ростуть діти під час війни. 

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття колегам і рідним Сергія Ніколаєва.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.segodnya.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11817
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Димон
3314 дн. тому
Теперь взять в плен российского генерала из зоны АТО, обвинить его в смерти фотокора и держать как Савченко в украинской тюрьме.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду