Терористи «ДНР» затримували для перевірки польського журналіста Павєла Пєньонжека

Терористи «ДНР» затримували для перевірки польського журналіста Павєла Пєньонжека

26 Лютого 2015
3469

Терористи «ДНР» затримували для перевірки польського журналіста Павєла Пєньонжека

3469
Терористи «ДНР» затримували для перевірки польського журналіста Павєла Пєньонжека
Терористи «ДНР» затримували для перевірки польського журналіста Павєла Пєньонжека

Вчора, 25 лютого, бойовики проросійської терористичної організації «ДНР» затримали польського журналіста видання Krytyka Polityczna Павєла Пєньонжека (Paweł Pieniążek). Про це журналіст повідомив у своєму Facebook.

 

За його словами, він змушений був на вимогу бойовиків повідомити йому пароль до свого мобільного телефону. Сепаратисти навіщось скопіювали дані, що знаходились на мобілці польського журналіста. Через шість годин Павєла Пєньонжека відпустили.

 

Інцидент стався на території Донецької області, контрольованої терористами. Напередодні польський журналіст побував у Дебальцевому, яке залишили українські сили, і опублікував 24 лютого свій репортаж про життя у місті у виданні Krytyka Polityczna. Бойовиків «ДНР» він називає сепаратистами.

 

Варто нагадати, що Павєл Пєньонжек є фахівцем з тематики Східної Європи, в Україні працює у якості спеціального кореспондента з початку Євромайдану.  Польський журналіст був серед тих медійників, які постраждали після жорстокого побиття співробітниками «Беркуту» 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві.

 

Нещодавно Павєл Пєньонжек випустив книгу «Привіт із Новоросії», у якій зізнався, що на території «ДНР»-«ЛНР» міг би вільно працювати тільки з посвідченням російського телеканалу Russia Today.

 

«До поляків краще ставляться на українській стороні. Сепаратисти довше перевіряють. При цьому завжди потрібно вислухати історії про міфічні польських найманців... У ДНР і ЛНР, якщо ти іноземець, у тебе обмежений доступ до всього. Ти не можеш висвітлювати всі події. Якби у мене був російський паспорт і посвідчення російського телеканалу Russia Today, я міг би робити майже все. Найбільш кумедна історія з моїм паспортом сталася в день так званих виборів. Я їхав з Донецька до Макіївки, нас зупинили на блокпості, попросили паспорт. "О, російська преса, проїздіть", - відповіли мені. Справа в тому, що на польському паспорті теж є орел, тільки одноголовий. Це перша війна, яку я висвітлюю, і сподіваюся, що остання», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, 15 лютого у Донецьку бойовики батальйону терориста «Мотороли» затримали двох італійських журналістів Данило Еліа (Danilo Elia, на фото зліва) та Козимо Аттанасіо (Cosimo Attanasio). В той же день журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду