Апарат Верховної Ради розіслав російським ЗМІ повідомлення про призупинення акредитації

Апарат Верховної Ради розіслав російським ЗМІ повідомлення про призупинення акредитації

25 Лютого 2015
2846

Апарат Верховної Ради розіслав російським ЗМІ повідомлення про призупинення акредитації

2846
Апарат Верховної Ради розіслав російським ЗМІ повідомлення про призупинення акредитації
Апарат Верховної Ради розіслав російським ЗМІ повідомлення про призупинення акредитації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України письмово повідомила керівництво російських ЗМІ, які потрапили в список Служби безпеки України, про тимчасове припинення акредитації їх співробітників при українському парламенті. Про це 24 лютого заявила керівник прес-служби парламенту Вікторія Шведова, повідомляє видання «Комментарии» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».


Під дію цієї постанови підпадають журналісти і технічні працівники понад 100 російських  ЗМІ .

 

«Прес-служба також на виконання п.22 положення про акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України поінформувала комендатуру охорони парламенту про ці листи. І комендатура діятиме відповідно до пункту 23 цього положення»,- зазначила пані Шведова.

 

Пункт 23 положення про акредитацію передбачає, що співробітники комендатури охорони Верховної Ради вилучають у журналіста або технічного працівника анульовану акредитаційну карту на підставі письмового повідомлення прес-служби або у разі завершення терміну дії картки акредитації.

 

Зокрема таке повідомлення від Верховної Ради отримало РІА «Новости». Про це медіа 25 лютого повідомило на своєму сайті .

 

«Відповідно до постанови Верховної Ради України про тимчасове припинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких ЗМІ Російської Федерації при органах державної влади України повідомляю про тимчасове призупинення акредитації у Верховній Раді України журналістів та представників очолюваного Вами ЗМІ», - йдеться у листі за підписом керівника прес-служби Верховної Ради Вікторії Шведової.

 

Як повідомляла «Детектор медіа» 21 лютого, СБУ склала список із понад 100 російських ЗМІ зареєстрованих в РФ, акредитація яких тимчасово припинена. В СБУ повідомили, що рішення по кожному приймалося окремо, після ретельної перевірки. 

 

17 лютого Верхоовна Рада прийняла постанову №1853 про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України.

 

12 лютого Парламент підтримав проект постанови № 1853  «Про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України». За постанову проголосували 239 народних депутатів.

 

27 січня народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фріз і Богдан Онуфрик зареєстрували проект постанови № 1853. Вони пропонували тимчасово, до прийняття рішення про завершення антитерористичної операції, призупинити акредитацію журналістів та представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких російських ЗМІ при органах державної влади України. Перелік цих російських ЗМІ має терміново визначити Служба безпеки України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду