Надія Савченко просить ПАРЄ виступити гарантом її медобстеження - адвокат

Надія Савченко просить ПАРЄ виступити гарантом її медобстеження - адвокат

19 Лютого 2015
3402

Надія Савченко просить ПАРЄ виступити гарантом її медобстеження - адвокат

3402
Надія Савченко просить ПАРЄ виступити гарантом її медобстеження - адвокат
Надія Савченко просить ПАРЄ виступити гарантом її медобстеження - адвокат

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко просить Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) виступити гарантом її обстеження незалежним консиліумом лікарів. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив один з ї адвокатів Микола Полозов.

 

Пан Полозов оприлюднив листа Надії Савченко. У ньому вона наголошує, що забороняє піддавати її примусовому голодуванню, оскільки вважає, що у випадку невдалої реабілітації представники Росії захочуть приховати свої злодіяння.

 

«Вивід із голоду і реабілітацію мене дозволяю тільки в лікарнях України чи іншої Європейської країни», - знову повторила льотчиця.

 

Як повідомляла «Українська правда», 18 лютого до Надії Савченко не пустили українського лікаря. Крім того під час побачення з сестрою льотчиці Вірою Савченко охорона СІЗО кілька разів робила сестра зауваження через те, що вони спілкувалися українською, примушуючи говорити російською.

 

Український лікар Андрій Строкань прибув до Москви після того, як в Держуправління справами звернулася Віра Савченко з проханням дати оцінку медиками Клінічної лікарні «Феофанія» стану здоров'я Надії Савченко. Лікар хотів з'ясувати, які саме препарати застосовують для підтримки фізичного стану української громадянки.

 

Натомість у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що українську льотчицю Надію Савченко вже оглянули лікарі з Німеччини і визначили її стан здоров'я як задовільний.

 

«Фахівці Клінічної лікарні "Феофанія" очікують на прибуття Надії Савченко. Лікарі відзначають, що сьогодні вже завершується 67 доба голодування, і кожна наступна доба перебування льотчиці у голодуванні буде критичною», - зазначили в прес-службі президента України.

 

Тим часом Басманний суд Москви відклав на 4 березня розгляд скарги української льотчиці Надії Савченко на відмову слідчого відпустити її на засідання ПАРЄ.

 

Голодуючи, Надія Савченко протестує проти неправомірно висунутих їй у РФ звинувачень і утримання під вартою. Свою акцію вона розпочала 13 грудня минулого року.

 

12 лютого адвокат  Микола Полозов розповів, що її звільнення може відбутися на підставі амністії або помилування. При цьому він наголосив, що головне - рішення політичного керівництва Росії.

 

 

Нагадаємо,  у лютому на підтримку Надії Савченко про голодування оголосили члени Європарламенту. Першим акцію розпочав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс. До нього приєдналися колеги з Іспанії, Польщі та Чехії, інших країн.

 

12 лютого президент Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів досягнута домовленість про швидке звільнення Надії Савченко. Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не давала жодних запевнень Україні щодо звільнення пані Савченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду