Держкіно заборонило показ російського фільму «Брат-2» і двох серіалів

Держкіно заборонило показ російського фільму «Брат-2» і двох серіалів

18 Лютого 2015
5073

Держкіно заборонило показ російського фільму «Брат-2» і двох серіалів

5073
Держкіно заборонило показ російського фільму «Брат-2» і двох серіалів
Держкіно заборонило показ російського фільму «Брат-2» і двох серіалів

Державне агентство України з питань кіно відмовило у прокатному посвідченні на право розповсюдження і демонстрування фільмів ще трьом стрічкам російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 

Свою відмову надати прокатні посвідчення, агентство обґрунтовує тим, що за висновками Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів при Держкіно стрічки «Брат-2», «Із життя капітана Черняєва» та «Павутиння 8» є принизливими для українців, і некоректними по відношенню до подій на Сході країни.

 

Зокрема фільм «Брат-2», який заборонено для кіно-театрального і телевізійного показу, публічного комерційного відео та домашнього відео на всій території  України, оскільки він містить сцени, що є принизливими для українців за національною ознакою, а також через некоректність демонстрації цього фільму в час агресії на Сході країни. Телесеріали «Із життя капітана Черняєва» та «Павутиння 8» містять популяризацію силових структур РФ і сприяють формуванню позитивного іміджу їх представників.

 

«Держкіно вважає недоречним демонстрацію цих стрічок в умовах незаконної анексії Криму Росією, а також продовження агресії на сході України», - зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, що починаючи з вересня минулого року Держкіно опублікувало критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ, і, як наслідок, заборонило низку стрічок російського виробництва.

 

На початку лютого Державне агентство України з питань кіно на основі рекомендацій Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів заборонило ще 20 фільмів виробництва Російської Федерації. Перегляд фільмів відбувся на прохання телерадіокомпанії «Студія 1+1» (канал «1+1»), яка звернулася до Держкіно з проханням надати експертну оцінку переліку серіалів/фільмів російського виробництва з метою підтримки власної ініціативи щодо відмови від показу фільмів та серіалів про російських військових, поліцію тощо.

 

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5073
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
3326 дн. тому
Ахах))) Господи, какие же у нас тупые чиновники)))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду