До річниці загибелі журналіста В’ячеслава Веремія на місці злочину встановлять меморіальну дошку

До річниці загибелі журналіста В’ячеслава Веремія на місці злочину встановлять меморіальну дошку

18 Лютого 2015
3216

До річниці загибелі журналіста В’ячеслава Веремія на місці злочину встановлять меморіальну дошку

3216
До річниці загибелі журналіста В’ячеслава Веремія на місці злочину встановлять меморіальну дошку
До річниці загибелі журналіста В’ячеслава Веремія на місці злочину встановлять меморіальну дошку

Завтра, 19 лютого, на місці загибелі київського журналіста В'ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку. Про це повідомляє видання «Вести».

 

Дошка буде розташована на розі вулиць Великої Житомирської та Володимирської у Києві, де рік тому, під час поді Євромайдану наймані колишньою владою «тітушки» застрелили київського журналіста.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про встановлення на вул. Великій Житомирській, 8 у столиці меморіальної дошки в пам'ять загиблого журналіста видань «Газета по-киевски», «Обозреватель», «Вести» В'ячеслава Веремія. 21 листопада Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому журналісту.

 

В'ячеслава Веремія було убито в Києві в ніч з 18 на19 лютого минулого року.  Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Киеєва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

 

Триває судовий процес за фактом вбивства В'ячеслава Веремія. За даними слідства у злочині брали участь п'ять чоловік. Підозрюваний за статею «Хуліганство» Юрій Крисін, якого суд відпустив з-під арешту 16 жовтня, бив його битою. Смертельний постріл у журналіста зробив снайпер, ім'я якого МВС поки не називає начебто через те, що він перебуває в розшуку. За даними Генпрокуратури, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку.

 

За словами екс-генпрокурора України Віталій Ярема у цій справі слідство затримало чотирьох осіб.

 

Днями в редакцію «Вістей» подзвонив чоловік, який назвався Джалалом Алієвим. Він сказав, що того дня не був на місці події і не стріляв у В'ячеслава Веремія. «Весті» повідомили, що у правоохоронних органах переконані в тому, що в їх колегу стріляв саме Джалал Алієв. «Як нам розповіли джерела в слідстві, у них є всі незаперечні докази провини даної людини», - пише видання.

 

18 грудня суддя Олег Лінник, який веде справу В'ячеслава Веремія щодо підозрюваного Юрія Крисіна,  вирішив, що засідання буде закритим.  Водночас координатор ініціативи «Адвокати Небесної Сотні» Тарас Гаталяк зазначив, що це перший судовий процес через убивство представника Небесної сотні, тому він неодмінно мав би бути відкритим. Суд не задовольнив клопотання адвокатів родини вбитого В'ячеслава Веремія щодо відводу судді Олега Лінника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду