Знімальна група телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на трасі Артемівськ-Дебальцеве

Знімальна група телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на трасі Артемівськ-Дебальцеве

17 Лютого 2015
3859

Знімальна група телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на трасі Артемівськ-Дебальцеве

3859
Знімальна група телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на трасі Артемівськ-Дебальцеве
Знімальна група телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на трасі Артемівськ-Дебальцеве

Сьогодні, 17 лютого, знімальна група у складі кореспондента, оператора та водія телеканалу «112 Україна» потрапила під обстріл на так званій Ростовській трасі біля селища Луганського, що між містами Артемівськом та Дебальцевим (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Про подробиці інциденту розповів в ефірі кореспондент телеканалу «112 Україна» Євген Куруленко. Він також повідомив, що водій знімальної групи отримав важке поранення в руку.

 

«По дорозі, кілометри за три перед Луганським, ми побачили розбиту вантажівку, в яку потрапив снаряд. Ми зупинилися зняти її. Але як тільки ми вийшли з машини, навіть секунд 30 не минуло, як ми почули звук снаряда, що наближався, і буквально за мить у 20 метрах від нашої машини впав снаряд. Вгору піднялося 25-метрове полум'я... Я одразу побіг за трасу і впав на землю. Мені трохи травмувало руку в районі ліктя, але поранення нескладне», - розповів Євген Куруленко.

 

За його словами, водій у цей час залишався біля автомобіля. «І в час, коли я лежав на землі, снаряди продовжували падати з різних сторін. І я побачив, що наш оператор Олег Кім підповз до машини і сказав, щоб я теж швидко рухався туди. Я теж підповз. Водій у цей момент залазив в машину. Я побачив, що він травмований. у нього з руки, в районі зап'ястя, було дуже багато крові і фактично перебита рука», - зазначив Євген Куруленко.

 

Колеги з інформаційного агентства Reuters, яких зустріла знімальна група «112 Україна», допомогли дістатися українським колегам до лікарні. Зі слів медиків, загрози життю водія немає.

 

Спецрепортаж, над яким працювала знімальна група, і подробиці даної події телеканал покаже в цю неділю, 22 лютого, у підсумковій програмі «Тиждень» о 22.00.

 

Нагадаємо, наприкінці січня знімальна група телеканалу «112 Україна» у складі cпецкора Тараса Москалюка та оператора Микити Воробйова, виконуючи професійні обов'язки, потрапила під обстріл у районі села Троїцьке (Луганська область). Тоді, на щастя, ніхто не постраждав.

 

На початку лютого мешканці міста Авдіївки (Донецька область) напали на знімальну групу телеканалу «112 Україна» та побили камеру. До Авдіївки знімальна група прибула 7 лютого під час мінометного обстрілу - другого за день. Він тривав півгодини і призвів до людських жертв. Після обстрілу журналісти вели зйомку й опитування місцевих мешканців, з'ясовуючи наслідки влучання мін.

 

«Нас там зустріли з кулаками, бо місцеві жителі не підтримують цілісну Україну. Дізнавшись, що ми представляємо українське телебачення, вони розкуйовдили нам камеру», - розповіла кореспондентка. На відео «112 Україна» зафіксовано, як чоловіки з-поміж намагаються побити журналістів та називають телеканал «хохляцьким телебаченням».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду