Томенко вважає, що до заборонених російських телеканалів треба додати «Техно-24»

Томенко вважає, що до заборонених російських телеканалів треба додати «Техно-24»

10 Лютого 2015
4469

Томенко вважає, що до заборонених російських телеканалів треба додати «Техно-24»

4469
Томенко вважає, що до заборонених російських телеканалів треба додати «Техно-24»
Томенко вважає, що до заборонених російських телеканалів треба додати «Техно-24»

Народний депутат Микола Томенко звернуся до РНБО та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою заборонити російський телеканал «Техно 24». Про це йдеться на сайті депутата.

 

Пан Томенко стверджує, що цей канал цілодобово транслює і пропагує військовий потенціал та оборонну промисловість РФ та вважає, що його слід включити до заборонених до трансляції на території України російських каналів

 

«З огляду на це, прошу долучити даний телеканал до групи російських телеканалів, зміст яких не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і частині першій статті 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ухвалити рішення про заборону трансляції даного телеканалу, повідомити про це провайдерів програмної послуги і зобов'язати провайдерів виключити його з ефіру на території України», - йдеться у поданні народного депутата.

 

Микола Томенко аргументував таку ініціативу тим, що «за останні тижні було стільки патріотичних заяв про боротьбу з російською пропагандою і необхідність нових законів, але щоб вимкнути цей канал точно не треба нового закону - необхідно провести моніторинг, зробити подання, Нацраді ухвалити рішення, а РНБО та МВС забезпечити виконання».

 

Телеканал «Техно 24» - російський супутниковий цілодобовий науково-розважальний канал про чоловічі захоплення. З 2011 року входить до медіахолдингу «НКС Медіа». Після об'єднання активів ВГТРК і «Ростелекома» телеканал з 2015 року увійшов в пакет тематичних телеканалів «Цифрове телебачення» федерального телебачення Росії. За повідомленням «НКС Медіа», аудиторія каналу становить більше 15 мільйонів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 лютого депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко звернувся до РНБО та правоохоронних органів з вимогою забезпечити виконання рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо заборони трансляції 15 російських каналів у кабельних мережах і через супутники. За його словами,« це рішення не виконується в значній мірі в кабельних мережах і стовідсотково на супутникових». За даними депутата, сьогодні в багатьох готелях, ресторанах та інших громадських закладах транслюються усі телеканали з цього переліку, починаючи з «Россия 24».

 

Нагадаємо, ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва тимчасово заборонена на території України ретрансляція лише шести російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24»TVCI і РБК-ТВ.

 

Однак Нацрада офіційно повідомляла про заборону ретрансляції 15 російських каналів - відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва. Крім шести заборонених судом каналів до переліку увійшли: «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ, Life News, Russia Today та «История». Згодом Нацрада також визнала таким, що не може поширюватися в мережах провайдерів України, російський канал «365 дней».

 

У Нацраді пояснили, що вони не забороняють каналів, а приймають рішення про наявність ознак того, що канал є неадаптованим до українського законодавства і суперечить Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

 

19 серпня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ №840 про спільні дії МВС і Національної ради з телебачення і радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що ведуть пропаганду війни і насильства в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4469
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
3354 дн. тому
А про русский канал "Оружие" Мыколка забыл? Или "помогли" забыть?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду