На суді щодо Коцаби журналістам заборонили вести зйомки

На суді щодо Коцаби журналістам заборонили вести зйомки

8 Лютого 2015
4044

На суді щодо Коцаби журналістам заборонили вести зйомки

4044
На суді щодо Коцаби журналістам заборонили вести зйомки
На суді щодо Коцаби журналістам заборонили вести зйомки

Суддя Івано-Франківського міського суду, де обирають запобіжну міру щодо скандального блогера Руслана Коцаби, дозволив перебувати журналістам у залі, однак заборонив вести зйомку. Про це повідомляє місцева інформаційна агенція «Фіртка».

 

Як передає кореспондент «Фіртки», суддя дозволив перебування журналістів у залі засідань, однак через таємницю слідства заборонив фото-відео та аудіофіксацію до винесення рішення.

Нагадаємо, Коцабу звинувачують за частиною першою статті 111 та частиною першою статті 114 Кримінального кодексу України. Перший пункт звинувачення - державна зрада, що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років. Звинувачення за статтею 114 ККУ полягає у «передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства», що передбачає позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років. 

  

Як писала «Детектор медіа», раніше пан Коцаба записав відеозвернення до Президента України, в якому закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

 

28 січня у Службі безпеки України заявили, що не порушували кримінальні провадження стосовно пана Коцаби за його заклики до масової відмови від мобілізації до українського війська.

 

Про затримання пана Коцаби уночі 8 лютого повідомила його дружина Уляна Коцаба. Посилаючись на інформацію від слідчого, вона зазначила, що блогера затримано затримано на 36 годин до засідання суду. Однак суд розпочався уже 8 лютого.

 

Як уточнив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, у діях пана Коцаби є ознаки злочину, передбаченого ч.1 статті 111 та ч.1 статті 114 КК України, йому оголошено про підозру. Також пан Лубківський додав, що під час затримання у Руслана Коцаби вилучено матеріали, які можуть вказувати на вчинення злочинів, передбачених наведеними вище статтями Кримінального кодексу.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.times.if.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду