Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»

Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»

4 Лютого 2015
3031

Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»

3031
Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»
Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»

Згідно рішення Орджонікідзевського районного суду міста Харкова за розповсюдження газети «Новороссия» сепаратистського і антиукраїнського змісту харків'янин отримав умовний термін. Про це 4 лютого повідомило видання «Городской дозор».

 

Суд встановив, що обвинувачуваний на початку липня 2014 випадково прочитав газету «Новороссия спецвипуск», в якій були заклики допомогти в поширенні цієї преси та номер контактного телефону. Харків'янин, розуміючи, що порушує закон, подзвонив за вказаним номером і запропонував співпрацю. Згодом йому прислали поштою пачку газет «Новороссия», які він пізніше поширював серед мешканців свого будинку. За деякий час його заарештували співробітники правоохоронних органів.

 

В експертизі йдеться про те, що в газеті є заклики до читачів знову поєднати «споконвічно російські землі». «У газеті міститься заклик до співвітчизників, у яких близькі погляди, переконання, переваги до позиції і поглядів народного ополчення Донбасу, у відповідності зі своїми силами, можливостями, взяти участь у війні пліч-о-пліч з тими, хто допомагає народному ополченню», - йдеться у висновку експертів.

 

Суд вважає подібні заклики посяганням на територіальну цілісність України.

 

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном на рік. На користь держави обвинувачений заплатить 1845 грн.

 

Нагадаємо, у серпні 2014 року мешканця Куп'янського району Харківської області було засуджено до умовного позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном у три роки. Чоловік отримав з Донецька більше тисячі примірників газети «Новороссия» і листівок із закликами до проведення референдуму, «об'єднання ісконно русскіх земель», «повернення кордонів СРСР» і «вступу в народне ополчення Донбасу» та згодом розклав ці матеріали у поштові скриньки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду