З газети «Сегодня» почали звільнятися журналісти

З газети «Сегодня» почали звільнятися журналісти

30 Січня 2015
6442

З газети «Сегодня» почали звільнятися журналісти

6442
З газети «Сегодня» почали звільнятися журналісти
З газети «Сегодня» почали звільнятися журналісти

Після призначення Олеся Бузини шеф-редактором газети «Сегодня» з видання почали йти журналісти.

 

28 січня з газети звільнилася Марія Ряполова, редактор рубрики «Освіта». Про своє звільнення пані Ряполова повідомила у Facebook, пояснивши його саме появою нового шеф-редактора. «Є про що шкодувати. Але Бузина не може бути моїм шеф-редактором. Цього просто не може бути, тому що не може бути ніколи», - написала вона.

 

29 січня стало відомо, що з газети «Сегодня» звільняється заступник головного редактора Ольга Мацко. Пані Мацко підтвердила «Детектор медіа», що написала заяву про звільнення і йде з посади, уточнивши, що буде працювати ще два тижні. Причини свого рішення вона поки що не коментує.

 

За словами джерел «Детектор медіа», не виключені подальші звільнення, оскільки ситуація в редакції «Сегодня» досить напружена.

 

Нагадаємо, 13 січня видавничий дім «Сьогодні Мультімедіа» (входить до медіахоллдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова) оголосив про призначення шеф-редактором газети «Сегодня» скандально відомого своїми публікаціями в українських, а особливо російських ЗМІ журналіста Олеся Бузина. Також було оголошено, що головний редактор видання Ольга Гук продовжить роботу на своїй посаді під керівництвом пана Бузини.

 

Олесь Бузина відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Наприклад, у прямому ефірі програма «Велика політика» на телеканалі «Інтер» він побився з художником і активістом Сергієм Поярковим. Він є також автором скандальних книжок «Воскрешение Малороссии», «Вурдалак Тарас Шевченко», «Верните женщинам гаремы» та інших. Наразі журналіста запрошують у якості експерта на ефіри заборонених в Україні російських телеканалів. Пан Бузина був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду