Кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» скеровано до суду

Кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» скеровано до суду

28 Січня 2015
3687

Кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» скеровано до суду

3687
Кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» скеровано до суду
Кримінальне провадження щодо пожежі у кінотеатрі «Жовтень» скеровано до суду

Прокуратурою Подільського району міста Києва затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо двох студентів 20-ти та 24-х років, яких звинувачують у підпалі   під час кіносеансу столичного кінотеатру «Жовтень». Про це повідомляє офіційний сайт Прокуратури міста Києва.

 

«У ході досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня минулого року вказані молодики, намагаючись зірвати показ кінострічки, запустили у приміщенні кінотеатру димові шашки.  Як відомо, наслідком цих дій стала масштабна пожежа всієї будівлі.  Слідством встановлено, що злочин було скоєно з хуліганських мотивів, наміру підпалювати приміщення студенти не мали. Свою провину вони визнають повністю», - повідомляє прокуратура.

 

Звинувачуваних у підпалі судитимуть за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та бойових припасів) Кримінального кодексу України.

 

Наразі обвинувальний акт процесуальним керівником у кримінальному провадженні направлено до Голосіївського райсуду столиці для розгляду по суті.

 

Нагадаємо, будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня 2014 року. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

13 листопада минулого року Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

У січні Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження Київської міської держадміністрації про реконструкцію будівлі кінотеатру «Жовтень».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду