Назім Бедіров каже, що зміна його посади в НІС пов’язана виключно з новими планами групи «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

Назім Бедіров каже, що зміна його посади в НІС пов’язана виключно з новими планами групи «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

28 Січня 2015
5222

Назім Бедіров каже, що зміна його посади в НІС пов’язана виключно з новими планами групи «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

5222
Назім Бедіров каже, що зміна його посади в НІС пов’язана виключно з новими планами групи «Інтер» (ДОПОВНЕНО)
Назім Бедіров каже, що зміна його посади в НІС пов’язана виключно з новими планами групи «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

Колишній директор ТОВ «Національні інформаційні системи» (НІС) Назім Бедіров пояснив, що його відсторонення від керівництва НІС і переведення на нову посаду пов'язане виключно з розширенням інформаційного мовлення групи каналів «Інтер». Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 28 січня стало відомо, що директором продакшна НІС призначено Сергія Логунова, який донедавна був генеральним продюсером каналу «112 Україна».  Натомість колишній директор НІС Назім Бедіров обійняв посаду керівника служби розслідувань і спецпроектів продакшна.

 

«У нас відбувається глобальне розширення інформаційного мовлення, тому я буду концентруватися на створенні служби розслідувань, спецпроектів і розробці нового новинного каналу медіа групи», - повідомив пан Бедіров.

 

Він зазначив також, що посада керівника служби розслідувань і спецпроектів стала новою для продакшна НІС. «Через те, що редакції розслідувань у нас не було, і вона зараз тільки створюється», - пояснив пан Бедіров.

 

За словами пана Бедірова, такі кадрові перестановки ніяк не пов'язані зі скандалом щодо новорічного ефіру телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа» запитала Назіма Бедірова щодо того, чи залишаються на своїх посадах головний редактор НІС Лаврентій Малазонія та заступник директора з розвитку новинного продакшну телеканалу «Інтер»  Ігор Шувалов. Проте пан Бедіров відмовився відповісти на це питання.

 

Пан Малазонія у телефонній розмові також сказав, що наразі не може коментувати, на якій посаді він працює в НІС.

 

«Детектор медіа» намагається також отримати коментар Ігоря Шувалова з приводу кадрових перестановок у НІС.

 

Одне з джерел «Детектор медіа» в НІС повідомило, що всі топ-менеджери НІС, крім пана Бедірова, залишилися на своїх посадах. Новий керівник НІС Сергій Логунов, за даними джерела, буде опікуватися фінансово-господарською діяльністю, а Назім Бедіров буде займатися розвитком проектів.

 

Нагадаємо, телеканал «Інтер» у новорічному ефірі показав співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні. Програма новин на «Інтері» «Подробности», яку готує НІС, відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

 

15 січня на засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо результатів моніторингу загальнонаціональних каналів у новорічні свята голова Нацради Юрій Артеменко і його перший заступник Ольга Герасим'юк заявили, що керівник медіагрупи «Інтер» Ганна Безлюдна відсторонила від роботи керівництво новинного продакшну групи НІС через негативну оцінку в ефірі новин новорічного ефіру «Інтера». За словами пана Артеменка, вимушено у відпустку пішли керівник НІС Назім Бедіров і головний редактор Лаврентій Малазонія.

 

У відповідь телеканал «Інтер» назвав цю інформацію недостовірною і розцінив її як наклеп. Канал заявив, що член наглядової ради «Інтера» Ганна Безлюдна не втручається в роботу НІС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду