Сюмар вважає неприйнятним купівлю українськими каналами серіалів, які популяризують органи влади держави-агресора

Сюмар вважає неприйнятним купівлю українськими каналами серіалів, які популяризують органи влади держави-агресора

27 Січня 2015
2671

Сюмар вважає неприйнятним купівлю українськими каналами серіалів, які популяризують органи влади держави-агресора

2671
Сюмар вважає неприйнятним купівлю українськими каналами серіалів, які популяризують органи влади держави-агресора
Сюмар вважає неприйнятним купівлю українськими каналами серіалів, які популяризують органи влади держави-агресора

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявляє, що

Україна не повинна популяризувати органи влади держави-окупанта, «які сьогодні вбивають українських громадян». Про це вона сказала 26 січня під час програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє УНІАН.

 

«Безумовно, на сьогодні склалася ненормальна ситуація. Вже рік триває війна в Україні, а ми досі дивимось серіали, в яких російські «менти» або солдати є великими героями. Ми не  можемо популяризувати ті органи влади держави-окупанта, які сьогодні вбивають наших мирних громадян. Ми повинні тут дбати про свій національний інтерес, який полягає в тому, аби ми відверто визнали, що ми маємо дбати про свій інформаційний простір, про його розвиток, що у нас є своя ідеологія, своя історія, свої пріоритети і цінності. Ідеологія - це дуже важливо. Солдати повинні мати внутрішню мотивацію для того, щоб боротися за свою країну», - заявила пані Сюмар.

 

Голова Комітету також повідомила, що народні депутати розробили пакет законопроектів, спрямованих на посилення інформаційної безпеки України.

 

«Погано йти шляхом заборон, треба йти шляхом альтернатив. Але коли діють так агресивно, коли так дозволяють собі брехати, як це сьогодні зробив Путін, заявивши про «натівський легіон», який нібито воює в Україні, то від такої брехні є сенс захищатися», - вважає вона.

 

Вікторія Сюмар також акцентувала увагу на деяких питаннях медіавласності.

 

«Ось, наприклад, нам роздають безкоштовну газету «Вести». Ми не знаємо, за які гроші вона фактично друкується, але здогадуємося про це. От є такий благодійник, який витрачає мільйони доларів на місяць для того, щоб безкоштовно повідомляти українцям про те, що відбувається в Україні. Ви вірите в таких благодійників? Вони хочуть впливати на українців. І, на жаль, люди, які це фінансують, знаходяться не в Україні. В умовах війни це не зовсім правильно», - сказала вона.

 

Також Вікторія Сюмар повідомила, що в Україні є електронні ЗМІ, в яких 30 % власності фактично належить російському «Газпрому». 

 

Нагадаємо, сьогодні, 27 січня, Верховна Рада мала розглянути три медійні законопроекти. Рада розгляне в першому читанні законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який зареєстрували 15 січня народні депутати від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович, законопроект № 1824 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення», який 23 січня зареєстрували члени Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Дмитро Стеценко, Олександр Опанасенко і Володимир Ар'єв.  

 

У другому читанні Рада планувала розглянути законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який 9 грудня зареєстрували народні депутати Микола Княжицький і Вадим Денисенко.

 

24 січня, після атаки російсько-терористичних угруповань на Маріуполь (Донецька область), Вікторія Сюмар обіцяла ввести санкції проти Росії щодо права власності на ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду