Маріупольські журналісти працюють фактично у воєнних умовах і потребують допомоги - НСЖУ

Маріупольські журналісти працюють фактично у воєнних умовах і потребують допомоги - НСЖУ

26 Січня 2015
3226

Маріупольські журналісти працюють фактично у воєнних умовах і потребують допомоги - НСЖУ

3226
Маріупольські журналісти працюють фактично у воєнних умовах і потребують допомоги - НСЖУ
Маріупольські журналісти працюють фактично у воєнних умовах і потребують допомоги - НСЖУ

Під час обстрілу Маріуполя 24 січня з території , контрольованої терористами «ДНР», ,  журналісти та місцеві редакції не постраждали, однак маріупольським медійникам доводиться працювати фактично у воєнних умовах і вони потребують захисного спорядження - бронижилетів та касок. Про це повідомляє член правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ), головний редактор маріупольської газети «Приазовский рабочий» Микола Токарський.

 

За його словами, журналісти практично всіх місцевих ЗМІ відразу прибули на місце трагедії: ніхто не злякався та продовжував виконувати свої професійні обов'язки, хоча у районі міста, який постраждав від обстрілу, було дуже неспокійно.

 

«Інформація про події в Маріуполі в медіа здебільшого достовірна, особливого перекручування фактів не було. Єдине, що були спершу певні розходження в повідомленнях про кількість жертв та місця, звідки проводився обстріл. Але всім було зрозуміло, що це справа рук терористів, бо на місці подій чітко видно, звідки надходили удари», - зазначає Микола Токарський.

 

Микола Токарський розповідає, що редакції розташовані переважно в центрі міста, тому обстріл їх не торкнувся.  «У нас зараз всі працюють в редакції, журналістам тут, може, навіть безпечніше. Але, звісно, виникає потреба в засобах захисту. Колегам доводиться бувати в гарячих точках: наприклад, наші журналісти їздили в селище Гнутово, а там якраз почався мінометний обстріл. Бронежилетів і касок у нас немає, а зараз це досить актуально», - сказав головред.

 

«Звісно, якийсь холодок у грудях піднімається, але відразу починаєш оцінювати вже більш професійно: чи є поблизу укриття. Думаєш про місцевих жителів: а як їм отак кожен день? Вони ж живуть фактично на лінії фронту...», - сказав заступник керівника відділу новин «Приазовского рабочего» Олександр Панков про мінометний обстріл у Гнутово.

 

За його словами, раніше прокатний пункт з восьми бронежилетів було організовано при обласній організації НСЖУ у Донецьку. Після повної окупації міста терористами інформації про ці бронежилети відсутня.

 

«Минулого року наша головна увага приділялася безпеці журналістів у Донецьку, куди ми й передали захисне спорядження. Зараз ми шукаємо ресурси для придбання бронежилетів для маріупольських журналістів. При тому, що наші колеги зі столичних медіа беруть напрокат спорядження у нашому Об'єднаному (НСЖУ і НМПУ) Центрі допомоги журналістам у Києві», - коментує ситуацію стосовно захисного спорядження для журналістів перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

Нагадаємо, у червні минулого року Національна спілка журналістів України передала колегам з Донеччини чотири бронежилети. Захисне спорядження було передано власкорам центральних ЗМІ, телевізійникам та працівникам інтернет-видань, які подали персональні заявки до НСЖУ. Один бронежилет знаходився в офісі ДонСЖУ, його видають у тимчасове користування журналістам, які направляються в зону бойових дій.

 

У липні минулого року  на знак солідарності  Черкаська обласна організація Національної Спілки журналістів України передала для журналістів Донбасу чотири бронежилети.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду