Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади

Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади

20 Січня 2015
3829

Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади

3829
Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади
Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади

Гальмування розслідування вбивства Георгія Гонгадзе може бути вигідним для певних кіл, які мають вплив у середовищах теперішньої влади. Таку думку висловив народний депутат Микола Томенко, повідомляє ТСН.ua.

 

«Під час президентства Януковича було зрозуміло, що був якийсь задум використовувати цю справу або в інтересах впливу на бізнес або медіа Пінчука, або для впливу на позицію Кучми чи Литвина. Я відчував, як це нагніталося в Раді, в попередньому скликанні. Потім в якийсь момент було дано відбій, і стало зрозуміло, що справа згортається. Очевидно, якісь були домовленості, що справа консервується, і Пукач буде останнім, хто підпадає під розгляд в суді», - повідомив політик.

 

Він вважає, що на розслідування справи Гонгадзе сьогодні також можуть впливати політичні чинники. «Що відбувається сьогодні - важко сказати. Можливо, ті депутати, політики, які лобіюють і підтримують Пінчука (з різних фракцій), активно переконують президента, що не треба порушувати цю справу. Або ті люди, які вважають, що медіа-ресурси тих, хто підтримує Кучму і його зв'язки з Росією, сьогодні корисні для влади, або ті, хто вважають, що не потрібно розглядати цю справу в контексті фігурування в ньому Литвина, бо його депутатів можна використовувати для прийняття тих чи інших рішень. Можливо, є якісь інші причини», - заявив нардеп.

 

Микола Томенко додав, що не втрачає віри в об'єктивне завершення слідства та справедливий суд у цій справі. «Моя позиція така: неможна, перебуваючи в опозиції, вимагати розслідувати цю справу у відкритому режимі і довести її до кінця, а потім прийти до влади і просто забути про неї. Такі речі не пробачаються. Тому думати, що ця справа відійшла, забута - це помилка нинішньої влади. Я оптиміст, і після заяв глав ГПУ і СБУ сподіваюся, що цей процес таки буде відкритим, і ми почуємо, що ж насправді відбулося в історії з цим вбивством», - сказав він.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко виступає проти того, щоб убивство Георгія Ґонґадзе використовувалося «як елемент у розборках, які не мають нічого спільного з метою об'єктивного розслідування справи Гонгадзе». Про це він сказав на прес-конференції 29 грудня, відповідаючи на запитання журналіста каналу «1+1», який нещодавно почав висвітлювати та досліджувати справу Ґонґадзе в різних своїх телевізійних проектах. Петро Порошенко також зауважив, що він не проти відкритого судового процесу над виконавцем убивства Олексієм Пукачем і не проти того, щоб були названі імена замовників.

 

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив ЗМІ: «Ми почали висвітлювати «справу Гонгадзе» і не відступимо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду