У Луцьку відкрито провадження  щодо порушення прав журналістів ТРК «Аверс» керівництвом філії УДЦР

У Луцьку відкрито провадження щодо порушення прав журналістів ТРК «Аверс» керівництвом філії УДЦР

14 Січня 2015
4173

У Луцьку відкрито провадження щодо порушення прав журналістів ТРК «Аверс» керівництвом філії УДЦР

4173
У Луцьку відкрито провадження  щодо порушення прав журналістів ТРК «Аверс» керівництвом філії УДЦР
У Луцьку відкрито провадження  щодо порушення прав журналістів ТРК «Аверс» керівництвом філії УДЦР

Головним управлінням МВС у Волинській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання діяльності журналістів луцької телерадіокомпанії «Аверс». Про це «Детектор медіа» розповіли журналісти «Аверса».

 

За словами журналістки телерадіокомпанії Дарини Тимошкової, кримінальне провадження було порушено за дорученням прокуратури Луцька, до якої, в свою чергу, звернулося керівництво ТРК «Аверс». Оскаржують представники ТРК неправомірні дії представників Волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот» (УДЦР).

 

Як розповіла у коментарі «Детектор медіа» Дарина Тимошкова, вона разом із оператором Рустаном Щербачуком планувала перевірити інформацію про те, що керівник Волинської філії ДП «Українського державного центру радіочастот» Сергій Петров та його сім'я нібито має подвійне громадянство - українське та російське.

 

З цією метою знімальна група «Аверса» 5 грудня 2014 року рушила до філії Центру. За словами журналістки, перепони їм почали чинитися на початку - як тільки вони представилися, перебуваючи біля домофону будівлі Центру. Як розповіла пані Тимошкова, з будівлі вийшов чоловік, який назвався юристом філії «Українського державного центру радіочастот» та «у грубій формі» почав випроваджувати журналістів. Він повідомив, що підприємство ліквідовується.

 

Також, додала журналістка, до них вийшов Сергій Петров, однак затримався ненадовго.

 

Після інциденту керівництво «Аверса» звернулося до прокуратури.

 

Як повідомляється на сайті ГУ МВС у Волинській області, матеріали щодо індиценту передані з прокуратури до чергової частини міськвідділу міліції. Після порушення кримінального провадження проводиться слідство.

 

Нагадаємо, 13 червня у Луцьку журналістам програми «Народний контроль», що виходить в ефірі місцевої ТРК «Аверс», перешкоджали у веденні фото- і відео зйомки в двох супермаркетах «Сільпо».

 

Нещодавно глава Волинської облдержадміністрації (ОДА) Володимир Гунчик заявив про створення управління інформаційної політики, бо «Волинь перебуває у стані жорстокої інформаційної війни».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду