У Чернігові журналістів  не пустили на нараду з обговорення проекту обласного бюджету-2015

У Чернігові журналістів не пустили на нараду з обговорення проекту обласного бюджету-2015

14 Січня 2015
5687

У Чернігові журналістів не пустили на нараду з обговорення проекту обласного бюджету-2015

5687
У Чернігові журналістів  не пустили на нараду з обговорення проекту обласного бюджету-2015
У Чернігові журналістів  не пустили на нараду з обговорення проекту обласного бюджету-2015

13 січня представників чернігівських ЗМІ не пустили на розширену нараду проект обласного бюджету на 2015 рік та прогноз обласного бюджету на 2016-2017 роки, яка повинна була передувати обговоренню бюджетних питань на сесії обласної ради. Про це повідомляє видання «Чергігівщина: події та коментарі».

 

Головуючий на нараді в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман (на фото - справа) попросив журналістів зафіксувати лише початок наради, а потім - залишити залу засідань. На нараді були присутні журналісти інтернет-видань «ПіК» та «Високий Вал», а також телевізійники з «Сівер-центру» та «Нового Чернігова».

 

Пан Журман пояснив свою вимогу тим, що він не хоче, аби «певні особи використовували почуте задля того, аби показати, що в проекті бюджету не все ладно». Він попросив медівників не сприймати це як закритість влади від громадськості і заявив, що це суто робоча нарада. 

 

«На сьогоднішній нараді буде обговорюватися утвердження та винесення на найближчу сесію Чернігівської обласної ради деяких проблемних питань. На нараді також присутні начальники управлінь, на які передбачаються витрати з обласного бюджету. Основним доповідачем сьогодні буде Валерій Володимирович Дудко», - розповів пан Журман журналістам.

 

В.о. голови ОДА зазначив, що минулий рік Чернігівська область у фінансовому плані закінчила краще, ніж попередні і пояснив чому.

 

Як повідомляє видання «Чергігівщина: події та коментарі», нарада пройшла у закритому від ЗМІ режимі, хоча була анонсована на офіційному сайті Чернігівської ОДА. Раніше на розширені наради завжди допускалися представники ЗМІ.

 

«Своїми діями Сергій Журман порушив не лише Закон України «Про доступ до публічної інформації», але й регламент роботи Чернігівської ОДА, затверджений від 14 червня 2011 року за №207.Зокрема, п.1.3 говорить про те, що «робота обласної держадміністрації, її апарату та структурних підрозділів є відкритою і гласною, за винятком розгляду питань, які становлять державну таємницю або належать до інформації з обмеженим доступом», - повідомляє видання.

 

Нагадаємо, у листопаді представники деяких ЗМІ у Житомирі не змогли потрапити на брифінг Державної фіскальної служби у Житомирській області, а у Сумах журналістів, які прийшли на прес-конференцію начальника Головного управління Міндоходів в області, не допустили у приміщення відомства. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду