У Дніпропетровську оголошено догану міліціонеру, який незаконно забороняв зйомку в райвідділі міліції

У Дніпропетровську оголошено догану міліціонеру, який незаконно забороняв зйомку в райвідділі міліції

14 Січня 2015
2876

У Дніпропетровську оголошено догану міліціонеру, який незаконно забороняв зйомку в райвідділі міліції

2876
У Дніпропетровську оголошено догану міліціонеру, який незаконно забороняв зйомку в райвідділі міліції
У Дніпропетровську оголошено догану міліціонеру, який незаконно забороняв зйомку в райвідділі міліції

У Дніпропетровську проведено службову перевірку дій правоохоронця, який 4 січня забороняв місцевому блогеру В'ячеславу Поїзднику вести зйомку у Індустріальному райвідділі міліції, і оголошено догану за неправомірні дії. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю (ВЗГ) ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

 

На сайті руху «ЗОВ», що здійснює громадський контроль за діями правоохоронців, було оприлюднено інформацію про інцидент, що стався 4 січня.

 

«О другій годині ночі 4 січня надійшов дзвінок на телефон редакції "ЗОВ". Ті, хто телефонували, пояснили, що вони зараз знаходяться під Індустріальним РВВС Дніпропетровська, і міліціонери не пускають їх всередину будівлі для написання заяви. Прибулому до будівлі РВВС журналісту не відразу вдалося потрапити в будівлю для того, щоб розібратися в ситуації і отримати відповіді у міліції, з яких саме причин вони відмовляються брати у заявників заяву», - повідомляє «ЗОВ».

 

Коли журналіст потрапив до приміщення Індустріального райвідділу міліції, то, як стверджує видання, зтикнувся з протидією співробітника міліції. «Черговий РВВС, а ним виявився майор міліції Коврига Андрій Олександрович, побачивши відеокамеру в руках журналіста вибіг з вартівні і, закриваючи об'єктив, став забороняти його знімати. На доводи, що служба міліції згідна і будь-яка людина має право знімати міліціонера на відео він відповідав одне - "Не знімайте мене, я вам забороняю"», - пише видання, що називає інцидент «нападом чергового на журналіста».



Як повідомляє «ЗОВ», товариш по службі майора Андрія  Ковриги, а також сам Коврига після інциденту намагалися пояснити, що висували заборону на відеозйомку, спираючись на конституційні права громадянина України, а закон про міліцію, про який говорив журналіст, має нижчу юридичну силу.

 

 

У ГУ МВС України оперативно зреагували на оприлюднену у ЗМІ інформацію про перешкоджання журналістам в проведенні відеозйомки з боку чергового Індустріального РВ Дніпропетровського міського управління міліції - було проведено службову перевірку.

 

«За даним фактом ГУМВС України в області проведено службову перевірку. Встановлено, що в ході конфлікту ніхто із журналістів не постраждав, відеоапаратура не пошкоджена. За результатами службового розслідування дії чергового визнано неправомірними. Його притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану», - повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

 

Також повідомляється, що з особовим складом райвідділу проведено бесіду та інструктаж щодо недопущення подібних фактів в подальшому та всебічне сприяння в роботі представникам ЗМІ.

 

Інститут масової інформації повідомляє, що В'ячеслав Поїздник є активістом руху «ЗОВ» («Закон один для всіх»). Він активно займається журналістською діяльністю, висвітлюючи якість роботи правоохоронців на сайті руху. Крім того, пан Поїздник має посвідчення позаштатного кореспондента дніпропетровської газети «Зоря».

 

Нагадаємо, у жовтні 2014 року стало відомо, що розслідування  нападу на блогера й позаштатного журналіста дніпропетровської газети «Зоря» В'ячеслава Поїздника продовжиться. Ленінський районний суд Дніпропетровська скасував постанову слідчого Ленінського райвідділу міліції міста про закриття кримінального провадження, розпочатого за фактом побиття В'ячеслава Поїздника. Таким чином суд підтвердив неправомірність рішення слідства, яке в грудні 2013 року закрило кримінальне провадження. Як писала  «Детектор медіа», невідомі напали на журналіста 22 грудня 2013 року, коли він фіксував на відео наслідки ДТП у Дніпропетровську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду