Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб

Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб

29 Грудня 2014
3151

Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб

3151
Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб
Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб

В Україні з'явився перший віртуальний прес-клуб, ініціаторами запуску якого стали  представники Інституту масової інформації (ІМІ) з Харкова та Одеси. Про це повідомляється на сайті ІМІ.

 

Ініціатори планують за допомогою google hangouts створити міжнародний віртуальний медіа-клуб, де журналісти спілкуватимуться на професійні теми, обмінюватимуться досвідом.

 

«Також ініціатори планують залучити експертів з інших галузей різних країн світу, де під час інтернет прес-конференції журналісти можуть поставити питання та отримати необхідну інформацію від першоджерела. Вже підтримали проект колеги з Варшави, Молдови, Придністров'я», - йдеться на сайті ІМІ.

 

25 грудня відбулася пробна віртуальна зустріч, в якій взяли участь журналісти з Києва, Харкова, Одеси та Варшави (Польща). Конференція присвятили професійним стандартам під час передвиборчої кампанії та у період військового конфлікту.

 

«Не у кожному місті є дійсно робочий прес-клуб. Так, у Харкові такого робочого простору немає. Тим паче, журналісти постійно у роботі. Тому досить важко зібратися в один час, в одному місці та часі. А за допомогою інтернету можна зустрітися, перебуваючи у кафе» - зазначила представниця ІМІ у Харкові Анна Прокаєва.

 

Наступна зустріч віртуального прес-клубу планується у січні 2015 року.

 

Нагадаємо, віртуальні журналістські семінари - вебінари, регулярно проводить також Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) . Зокрема 23 жовтня відбувся вебінар на тему «Захист прав журналістів у день виборів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду