В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов

В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов

19 Грудня 2014
4290

В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов

4290
В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов
В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов

Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов збирається працювати над очищенням «інформаційного поля України від інформаційних провокаторів». Про це він заявив в своєму першому інтерв'ю виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

 

Таку  відповідь секретар РНБО дав на запитання журналіста: «Вже не можна категорично заявляти, що Україна програє Росії інформаційну війну. Але поки ще не виграє. Що будете робити в цьому плані?».

 

«Треба довести до кінця початі процеси, які були анонсовані - очистити інформаційне поле України від інформаційних провокаторів. І справа не тільки в пропагандистських каналах Росії. Є багато ЗМІ в Україні, які знаходяться під контролем Росії і працюють проти своєї країни. Цю проблему потрібно вирішувати. У державі, яка веде війну, все має бути спрямоване на посилення країни, а не на ослаблення. Тому будь-який провокатор, економічний або інформаційний, повинен був локалізований», - заявив Олександр Турчинов.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» (РНБО), в якому йдеться про посилення повноважень секретаря РНБО - зокрема у інформаційній сфері. Проект зареєстрований у парламенті за №1343 і опублікований на сайті парламенту.

 

Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков, відомий своєму антиукраїнською риторикою, запропонував обмежити умови для роботи українських журналістів у Росії. «Ми занадто м'яко ставимося до українських ЗМІ. 49 провідних російських журналістів - у чорних списках Києва. У нас же для їх преси всі двері відкриті. Навіщо?», - написав російський депутат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4290
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цензура
3414 дн. тому
Скоро будем вспоминать Яныка как благо для страны))) А вы кричали "дыктаторськи законы трэба видминыты")) Создаём Северную Корею под табличкой "Дэмократия"
Олег Викторович
3414 дн. тому
Правда львиную долю составляют СМИ, которые работают под контролем власти
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду