Геращенко заявив, що злочини правоохоронців під час Євромайдану не розкриті через Генпрокуратуру

Геращенко заявив, що злочини правоохоронців під час Євромайдану не розкриті через Генпрокуратуру

17 Грудня 2014
2632

Геращенко заявив, що злочини правоохоронців під час Євромайдану не розкриті через Генпрокуратуру

2632
Геращенко заявив, що злочини правоохоронців під час Євромайдану не розкриті через Генпрокуратуру
Геращенко заявив, що злочини правоохоронців під час Євромайдану не розкриті через Генпрокуратуру

Радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко («Народний фронт») вважає, що розслідування злочинів правоохоронців під час Євромайдану гальмує Генеральна прокуратура. Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню «Главком».

 

«В першу чергу, розслідуванням займається Генпрокуратура, а коли у неї нічого не виходить, вони кажуть, що міліція не допомагає. Коли ж Генпрокуратурі треба щось особисто для них, вони все перевертають догори дном. Наприклад, слідчі заявляли адвокатам потерпілих, що «беркутівця» відіслали в зону АТО, щоб заховати і не давати свідчення. Але якщо людина знаходиться в зоні АТО, є командир його частини, то чому його не викликали звідти? Якщо ж їх тридцять чоловік треба опитати, а вони тримають блокпост, то слідчий може сісти на потяг чи машину і приїхати туди. У чому проблема? Поганим танцюристам заважає самі знаєте що», - сказав Антон Геращенко.

 

При цьому радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вважає, що зараз стан міліції краще, ніж був до Майдану.  «Краще, тому що ми реагуємо на все. Раніше міліція могла не реагувати на побиття, плювати людям в обличчя і сміятися. Зараз ми звільняємо всіх негідників», - заявив пан Геращенко.

 

Варто нагадати, що 1 грудня, під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації Президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження саме від дій спецзагону міліції «Беркут». Всього у Києві та регіонах під час висвітлення подій на Євромайданах з листопада 2013 року по 24 лютого 2014 року постраждали 170 журналістів, операторів і фотографів. У тому числі двох - В'ячеслава Веремія й Ігоря Костенка - було вбито.

 

Нагадаємо, 10 грудня Арсен Аваков заявив, що МВС закінчило досудове розслідування щодо викрадення у січні київського блогера і активіста, нині народного депутата (ВО «Батьківщина») Ігоря Луценка і майданівця, мешканця Львова Юрій Вербицького, який згодом був знайдений закатованим. Раніше пан Луценко наполягав на поновленні досудового розслідування через те, що не були встановлені організатори і замовники злочину.

 

9 грудня Арсен Аваков також заявив про розкриття справи щодо вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія під час Євромайдану у ніч на 19 лютого. Міністр внутрішніх справ також заявив, що затримані всі фігуранти у справи загиблого В'ячеслава Веремія. «Затримані усі, у тому числі громадянин Крисін, який на відео бив Веремія перед пострілом», - повідомив голова МВС. Наступного дня, 10 грудня, на спільному засіданні парламентських антикорупційного Комітету та Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності міністр внутрішніх справ Арсен Аваков усупереч власній заяві від 9 грудня повідомив, що суд до винесення вироку відпустив на волю Юрія Крисіна, підозрюваного у співучасті у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

 

Харківська прокуратура оголосила колишньому полковнику харківської міліції , прізвище якого не називається, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Прокуратурою встановлено, що за вказівкою полковника міліції, який мав забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України у Харкові 19 лютого, почався розгін мітингувальників, під час якого постраждали також представники ЗМІ.

 

21 листопада Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) заявили, що держава не робить зусиль для покарання винних у злочинах проти журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду