Держкомтелерадіо визнав стан інформпростору Сумщини задовільним, хоча деякі райони приймають російські телеканали

Держкомтелерадіо визнав стан інформпростору Сумщини задовільним, хоча деякі райони приймають російські телеканали

16 Грудня 2014
2661

Держкомтелерадіо визнав стан інформпростору Сумщини задовільним, хоча деякі райони приймають російські телеканали

2661
Держкомтелерадіо визнав стан інформпростору Сумщини задовільним, хоча деякі райони приймають російські телеканали
Держкомтелерадіо визнав стан інформпростору Сумщини задовільним, хоча деякі райони приймають російські телеканали

Сьогодні, 16 грудня, Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України розглянула стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Сумської області та визнала його задовільним. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Оскільки Сумська область є прикордонною з РФ, велика увага учасників колегії була приділена питанню інформаційної безпеки. Серед ключових завдань розвитку телерадіопростору області, зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, залишається забезпечення домінування українського телерадіосигналу та ефективна протидія російській пропаганді.

 

Керівник відомства нагадав про розроблений Держкомтелерадіо проект Доктрини інформаційної безпеки держави, який передано на розгляд уряду. «Метою цього документу є забезпечення інформаційної безпеки України шляхом створення в Україні розвиненого національного інформаційного простору і захист її інформаційного суверенітету», - наголосив Олег Наливайко.

 

В аналоговому форматі серед 15 телеорганізацій загальнонаціонального мовлення найбільше охоплення населення Сумської області мають телеканали «1+1» - 86,2 %; Перший національний - 80,5 %; «Інтер» - 57,5%.

 

За даними Концерну РРТ, близько 70% населення області мають можливість цілодобово безкоштовно приймати цифровий сигнал  та дивитися 32 телепрограми загальнонаціональних мовників.

 

Водночас проблемним залишається отримання телерадіосигналу загальнонаціональних ТРК і обласного телебачення жителями північних і частково південних районів області. При цьому мешканці Шосткинського, Середино-Будського, Конотопського, Ямпільського, Липоводолинського і Роменського районів мають можливість отримувати якісний сигнал телеканалів російського телебачення, зокрема, заборонених для поширення на території України. Створення сприятливих умов для поступового переходу місцевих телерадіоорганізацій від аналогового мовлення на цифрове наземне телевізійне мовлення стандарту DVB-T2 і цифрове наземне звукове мовлення стандарту T-DAB є для області пріоритетними, зазначає Держкомтелерадіо.

 

Для розбудови цифрового телебачення в Сумській області, на думку колегії, слід прискорити процес отримання ліцензії Концерну РРТ на надання послуг провайдера цифрового мовлення та прорахунку частот для впровадження цифрового мовлення у Шосткинському, Середино-Будському, Конотопському, Ямпільському районах.

 

В області також спостерігається скорочення мережі проводового радіомовлення. Протягом останніх восьми років кількість радіоточок тут зменшилося в чотири рази. Станом на 1 грудня мережа проводового мовлення функціонує у міських населених пунктах лише восьми районів області. З огляду на це колегія Держкомтелерадіо рекомендувала Сумській ОДТРК у співпраці з Національною радіокомпанією України вжити заходів щодо розбудови в області сучасної мережі FM-діапазону.

 

Нагадаємо, у листопаді Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України розглянула стан розвитку інформаційної та видавничої сфер Запорізької області та визнала його задовільним. У квітні Колегія Держкомтелерадіо проаналізувала стан інформаційного простору Херсонської області і визнала його незадовільним.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду