В Ізмаїлі головреду спалили авто – журналісти впевнені, що через розслідування корупції мера

В Ізмаїлі головреду спалили авто – журналісти впевнені, що через розслідування корупції мера

12 Грудня 2014
3536

В Ізмаїлі головреду спалили авто – журналісти впевнені, що через розслідування корупції мера

3536
В Ізмаїлі головреду спалили авто – журналісти впевнені, що через розслідування корупції мера
В Ізмаїлі головреду спалили авто – журналісти впевнені, що через розслідування корупції мера

Увечері 11 грудня в Ізмаїлі (Одеська область) біля відділення «Укрсиббанку» був здійснений підпал автомобіля головного редактора місцевих інтернет-видання «Infoречье» та газети «Наша магала» Станіслава Тугая. Співробітники редакції газети «Наша магала» та інтернет-видання «Инфоречье» вимагають від Генерального прокурора України Віталія Яреми негайно вжити взаходів щодо можливих замовників злочину. Про це повідомляє видання «Infoречье».

 

Невстановлений злочинець, скориставшись моментом, коли журналіст залишив свій автомобіль, облив його з усіх боків легкозаймистою рідиною і підпалив. Спільними зусиллями мешканців сусідніх будинків, Станіслава Тугая і прибулих рятувальників пожежу вдалося загасити, однак вогнем автомобілю було завдано значної шкоди.

 

Колеги головного редактора пов'язують злочин з виконанням журналістом професійних обов'язків і з розслідуваннями щодо дій мера міста та його першого заступника. «На нашу загальну думку, підпал автомобіля Станіслава Тугая є черговою спробою мера Ізмаїла Андрія Абрамченка залякати і змусити замовкнути журналіста, який оприлюднив факти корупції з боку міського голови та його першого заступника. Адже саме після публікації в газеті «Наша магала» та на сайті «Infoречье» статті під назвою «Подвійна корупція ізмаїльській влади» у редакції ЗМІ та у Станіслава Тугая особисто почалися проблеми», - йдеться на сайті «Infoречье».

 

Журналісти стверджують, що 4 грудня співробітники фонду комунального майна Ізмаїльської міської ради за підтримки співробітників міліції Ізмаїльського МВ без рішення суду начебто захопили приміщення, в яких розташовувалась редакція ЗМІ.

 

«Своїми діями чиновники грубо порушили статті 356 і 365 КК України, а також статті 30 і 41 Конституції України. Крім цього службовими особами ізмаїльській мерії було проігноровано Постанову Верховної Ради України №901-VI від 16.01.2009 р "Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси"», - скаржаться журналісти.

 

Вони також переконані, що  деякі співробітники Ізмаїльської державної податкової інспекції здійснюють навмисні дії, спрямовані на дестабілізацію роботи співробітників редакції.

 

«Про дані протиправних дій, які здійснюються з боку Андрія Абрамченка, був сповіщений Генпрокурор України Віталій Ярема, але, на жаль, реальних кроків по запобіганню злочинних діянь Абрамченка прокуратура не зробила», - заявляють журналісти.

 

Колеги Станіслава Тугая побоюються, що конфлікт з мером може призвести до фізичного усунення журналіста.

 

«Ми, співробітники редакції газети «Наша магала» та інтернет-видання «Infoречье» вимагаємо від Генерального прокурора України Віталія Яреми негайно вжити відповідних заходів щодо Ізмаїльського міського голови Андрія Абрамченка. Інакше потім може бути вже пізно. Ми звертаємося до наших колег-журналістів з усієї України з проханням поширити дану інформацію через свої засоби масової інформації. Ми офіційно заявляємо і у нас є незаперечні докази того, що Абрамченко загруз по вуха в корупції», - закликає колектив редакції газети «Наша магала» та інтернет-видання «Infoречье».

 

Нагадаэмо, Одеський апеляційний суд задовольнив справу журналістки газети «Дунайская зоря», що виходить у Кілійському районі (Одеська область), Олесі Ланцман проти Килійської районної ради з надання доступу до публічної інформації.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Infoречье»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду