Рада ухвалила програму діяльності Кабміну на  2015-2016 роки, у яку включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення

Рада ухвалила програму діяльності Кабміну на 2015-2016 роки, у яку включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення

11 Грудня 2014
4096

Рада ухвалила програму діяльності Кабміну на 2015-2016 роки, у яку включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення

4096
Рада ухвалила програму діяльності Кабміну на  2015-2016 роки, у яку включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення
Рада ухвалила програму діяльності Кабміну на  2015-2016 роки, у яку включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення

Сьогодні, 11 грудня, Верховна Рада України затвердила програму діяльності Кабміну на 2015-2016 роки. За відповідну програму проголосувало 269 депутатів, повідомляє «Еспресо.TV».

 

Виступаючи на засіданні парламенту, Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що за результатами обговорення програми у фракціях, Кабмін прийняв до уваги пропозиції керівників фракцій та членів коаліції.

 

«В нашому попедньому варіанті було зазначено, що коаліційна угода додається до програми. Ми підримуємо пропозиції учасників коаліції і пропонуємо у вступній частині програми зазначити, що коаліція є невід`ємною частиною програми», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Зокрема, програма дій уряду передбачає, що Верховна Рада не може оголошувати недовіру Кабміну протягом одного року.

 

9 грудня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк представив програму діяльності уряду на 2015-2016 роки. Пізніше Кабінет міністрів затвердив програму діяльності. Учасники парламентської Коаліції - «Блок Петра Порошенка» і «Самопоміч» -  розкритикували програму дій Кабміну за відсутність термінів і відповідальних осіб та вимагали включити текст Коаліційної угоди до вступної частини програми.

 

Нагадаємо, у розділі програми «Нова політика безпеки» серед інших напрямків значиться «Розробка та реалізація концепції інформаційної безпеки України», який повинен бути втілений протягом 2015 року. Серед завдань цього напрямку вказано: створення суспільного телебачення і радіомовлення - 2015 рік; запуск іномовлення - 2015 рік; роздержавлення друкованих засобів масової інформації - 2015 рік.

 

 Варто зазначити, що в текст парламентської Коаліційної угоди, яку було парафовано 21 листопада, внесені зобов'язання щодо: повноцінного запуску суспільного телебачення та радіо; проведення роздержавлення друкованих ЗМІ державної та комунальної форм власності; посилення відповідальності за перешкоджання журналістської діяльності, у тому числі фотокореспондентів та операторів; ліквідації комісії з питань захисту суспільної моралі як державної інституції; забезпечення прозорості та демонополізації медіавласності, зокрема встановлення законодавчої заборони компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах, на володіння українськими ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду