Бойовики «Аль-Каїди» вбили в Ємені американського фоторепортера Сомерса

Бойовики «Аль-Каїди» вбили в Ємені американського фоторепортера Сомерса

6 Грудня 2014
3150

Бойовики «Аль-Каїди» вбили в Ємені американського фоторепортера Сомерса

3150
Бойовики «Аль-Каїди» вбили в Ємені американського фоторепортера Сомерса
Бойовики «Аль-Каїди» вбили в Ємені американського фоторепортера Сомерса

У Ємені вбито американського журналіста Люка Сомерса (Luke Somers), який понад рік перебував в ісламістському полоні, пише Reuters.

 

Разом із ним ісламські бойовики вбили співробітника гуманітарної місії «Дарунок жертводавців» південноафриканського вчителя П'єра Коркі (Pierre Korkie). Терористи заявили, що  збиралися звільнити його наступної неділі.

 

Як повідомила CNN з посиланням на міністра оборони США Чака Хейгела, Президент США Барак Обама санкціонував здійснити операцію для визволення  журналіста, оскільки були вагомі причини вважати, що над життям Сомерса нависла небезпека. «Раніше цього тижня викрадачі-терористи поширили відео, оголосивши, що стратять Люка протягом 3 діб, - говориться у президентській заяві. - Я санкціонував також врятувати інших заручників, яких утримують в одному місці з ним».

 

Пан Обама у своїй заяві засудив убивство філією «Аль-Каїди» на Аравійському півострові (AQAP) обох заручників, назвавши його «варварським актом».

 

Президент висловив співчуття родині Сомерса, а також сім'ї заручника-неамериканського громадянина, убитого тими ж самими терористами під час рятувальної операції.

 

CNN з посиланням на неназваного офіційного представника повідомляє деякі подробиці операції американського спецназу. Команда «морських котиків» ВМС прибула до місця, де терористи утримували заручників. Виникла короткочасна перестрілка. Після цього звільнених бранців посадили у літак і доправили на борт розмішеного поблизу американського корабля. Один звільнений полонений помер у польоті, інший - згодом.

 

Здійснення місії патрулювали американські безпілотники та реактивні літаки.

 

Це була друга спроба, здійснена збройними силами США протягом двох тижнів.

 

Під час першої американські та єменські спецназівці, озброєні приладами нічного бачення, висадились за декілька миль від печери, на якій ісламські терористи утримували захоплених бранців. Під час збройної сутички вони убили сімох викрадачів і звільнили восьмох бранців. Однак за два дні до рейду бойовики відокремили від групи Сомерса.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Фото -  http://www.reuters.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду