Нацрада призначила повторні перевірки телеканалів Dobro та «Ескулап TV»

Нацрада призначила повторні перевірки телеканалів Dobro та «Ескулап TV»

5 Грудня 2014
5628

Нацрада призначила повторні перевірки телеканалів Dobro та «Ескулап TV»

5628
Нацрада призначила повторні перевірки телеканалів Dobro та «Ескулап TV»
Нацрада призначила повторні перевірки телеканалів Dobro та «Ескулап TV»

4 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила повторні позапланові перевірки ТОВ «Нові комунікації» (цифровий телеканал Dobro з мультиплексу МХ-3) і ТОВ «Аспера 2011» (цифровий телеканал «Ескулап TV» з мультиплексу МХ-5).

 

Підставою для цього стало те, що телеканали, за даними Нацради, не усунули порушень, за які вже отримали попередження 25 вересня.

 

Зокрема, ТОВ «Нові комунікації» 11 листопада надало Нацраді звіт про приведення своєї діяльності у відповідність до умов ліцензії та вимог чинного законодавства. Секретаріатом представника у м. Києві 1 листопада було проведено моніторинг, за результатами якого встановлено, що порушення переважно виправлено.

 

Але вже за результатами моніторингу від 19 листопада Нацрада зафіксувала в ефірі каналу Dobro зменшення частки національного продукту на дві години і, відповідно, збільшення частки іноземного продукту; збільшення обсягу науково-просвітницьких програм і телеторгівлі. При цьому телеторгівля перевищувала законну квоту в 3 години на добу (становила понад 4 години).

 

Також Нацрада зафіксувала в ефірі каналу Dobro 19 листопада трансляцію телеторгівлі «Коштовна крамничка» і «Ювелірочка», у яких не було зазначено місцезнаходження продавця та порядок прийняття претензії, було вказано, що ювелірні вироби апробовані в пробірній палаті України і мають відповідне тавро, хоча право ставити відповідне клеймо має повноваження Державна пробірна служба України, також не було визначено порядок розірвання договору.

 

Представники телеканалу Dobro почали висловлювати свої заперечення щодо даних моніторингу, які вважають хибними. Члени Нацради на це відповіли, що якраз для з'ясування всіх обставин і буде проводитися перевірка.

 

У свою чергу ТОВ «Аспера 2011» 5 листопада надало Нацраді звіт про приведення своєї діяльності у відповідність до умов ліцензії та вимог чинного. Секретаріатом представника у м. Києві 5 листопада було проведено моніторинг, за результатами якого встановлено, що порушення переважно виправлено.

 

Але вже за результатами моніторингів від 31 жовтня і 24 листопада Нацрада зафіксувала в ефірі каналу «Ескулап TV» зменшення частки національного продукту на годину і, відповідно, збільшення іноземного продукту, зменшення на годину інформаційно-аналітичних програм, збільшення обсягу розважально-музичних програм і фільмопоказу.

 

У компанії пояснили, що 21 листопада в них вийшов з ладу ефірний сервер, тому з 21 листопада по 26 листопада видача програм відбувалася через резервний сервер, що призвело до зміни програмування. Члени Нацради сказали, що пояснення Нацрада буде враховувати під час перевірки.

 

Нагадаємо, що на попередньому засіданні 27 листопада Нацрада призначила повторну позапланову перевірку ТОВ «Корона санрайс» (цифровий телеканал «Вінтаж ТВ» з мультиплексу МХ-5). Цей канал, за даними Нацради, теж не усунув порушень, за які вже отримав попередження. Проект рішення Нацради передбачав звернутися до суду щодо анулювання ліцензії компанії, але регулятор вирішив провести перевірку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5628
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду