Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань

Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань

3 Грудня 2014
3408

Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань

3408
Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань
Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань

Новопризначений міністр інформаційної політики Юрій Стець обіцяє не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань. Про це він сказав 3 грудня на круглому столі в «Українському кризовому медіа-центрі».

 

Народний депутат Сергій Лещенко поцікавився в міністра, чи означає пункт про реєстрацію засобів масової комунікації в проекті положення про Міністерство інформаційної політики, що буде запроваджена реєстрація інтернет-видань.

 

«Ні, не буде», - відповів пан Стець.

 

Він також додав, що розробляв проект положення ще у 2007 році і деякі пропозиції в ньому застаріли. «Реєстрація ЗМІ - це компетенція Міністерства юстиції, воно й далі буде цим займатися», - сказав міністр.

 

Нагадаємо, що міністр інформаційної політики Юрій Стець презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики. Низка пунктів цього документу передбачають втручання в професійну діяльність журналістів. На це звернули увагу присутні на круглому столі журналісти, медіаексперти та народні депутати.

 

Зокрема, з-поміж основних завдань міністерства - здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю ЗМІ, незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

 

Передбачається, що Міністерство, з-поміж іншого:

- розроблятиме та затверджуватиме державні стандарти телевиробництва;

- здійснюватиме державну реєстрацію друкованих засобів масової комунікації та інформаційних агентств;

- вестиме Державний реєстр ЗМІ;

- запобігатиме нанесенню громадянам України шкоди через неповноту, невчасність та невірогідність інформації та застосування маніпулятивних інформаційних технологій;

- розроблятиме та затверджуватиме стандарти професії у сфері медіа та інформації;

- проводитиме спеціальну перевірку осіб, які претендують на державні посади;

- призначатиме на посади директорів, заступників директорів, головних редакторів державних ЗМІ

- забезпечуватиме свободу слова в Україні.

 

Також пан Стець повідомив, що в Міністерстві інформаційної політики будуть три департаменти, які займатимуться інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади.

 

Як відомо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду