Керівник київської міліції вважає злочин щодо кінотеатру «Жовтень» навмисним підпалом

Керівник київської міліції вважає злочин щодо кінотеатру «Жовтень» навмисним підпалом

28 Листопада 2014
3551
28 Листопада 2014
19:08

Керівник київської міліції вважає злочин щодо кінотеатру «Жовтень» навмисним підпалом

3551
Керівник київської міліції вважає злочин щодо кінотеатру «Жовтень» навмисним підпалом
Керівник київської міліції вважає злочин щодо кінотеатру «Жовтень» навмисним підпалом

Начальник Головного управління МВС у Києві Олександр Терещук заявив, що кінотеатр «Жовтень» у Києві підпалили навмисне і кваліфікує злочин не як хуліганство, а за статтею «навмисний підпал». Водночас він підкреслює, що зловмисники хотіли не спалити кінотеатр, а перервати сеанс. Про це він повідомив сьогодні, 28 листопада, на брифінгу, передає «Інтерфакс-Україна».

 

ОлександрТерещук нагадав, що кримінальне провадження за даним фактом було перекваліфіковано в статтю про хуліганство.

 

«Ми дійсно відкрили провадження у ч. 2 статті "умисний підпал". Це тяжкий злочин. А після того, як були затримані люди, які скоїли цей злочин, вони заявили, що умисел у них була не підпалити кінотеатр "Жовтень", а умисел був перервати сеанс, який тоді йшов. Тому слідчі разом з процесуальним керівником прокуратури перекваліфікували цю справу», - пояснив він.

 

Разом з тим начальник міліції підкреслив: «На мою думку, все-таки я як юрист вбачаю там ч. 2 статті "умисний підпал". Думаю, суд розбереться з цим питанням. Був певний ексцес злочину: хотіли одне, а отримали інше».

 

Олександр Терещук нагадав, що підозрювані у підпалі кінотеатру були затримані міліцією на три доби, після цього суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Під час обшуку у цих осіб були вилучені гранати і патрони.

 

Нагадаємо, прокуратура Подільського району перекваліфікувала кримінальне провадження стосовно двох молодих чоловіків, які вчинили підпал столичного кінотеатру «Жовтень», зі статті Кримінального кодексу України про «знищення майна» на «хуліганство».

 

Заступник прокурора Подільського району м. Києва Ярослав Ущапівський повідомив, що рішення про зміну правової кваліфікації було погоджено з процесуальним керівником і є законним та обґрунтованим. 

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня, коли там відбувався показ фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ). Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень», незважаючи на те, що 13 листопада, після пожежі в кінотеатрі, Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду