2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»

2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»

1 Грудня 2014
7594

2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»

7594
2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»
2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»

2 грудня у Києві журналісти, медіаексперти та новообрані депутати обговорять проблему гендерної рівності у ЗМІ. Інститут масової інформації (ІМІ) в рамках кампанії з просування європейських етичних стандартів в українських ЗМІ, організовує круглий стіл «Жінки і засоби масової інформації».

 

Метою круглого столу є визначити вплив ЗМІ на існування в Україні соціальної та економічної дискримінації жінок і чоловіків, та обговорити можливі заходи, які зменшать дискримінацію.

 

Захід відбудеться з 10.00 до 13.00 за адресою: Київ, вул. Грушевського, 26/1, готель «Київ».

 

Під час роботи круглого столу планується:

- проаналізувати існуючі дані щодо впливу ЗМІ на формування ґендерної культури населення;

- провести огляд нормативно-правових актів щодо забезпечення рівності жінок і чоловіків та їх  застосування у діяльності ЗМІ;

- обговорити шляхи та засоби протидії формуванню через ЗМІ негативних ґендерних стереотипів у різних категорій та груп населення;

- обговорити можливі заходи, які зменшать дискримінацію, в тому числі, пропозиції по запровадження гендерних етичних стандартів для ЗМІ, та по тексту спільного Звернення до медіа-спільноти.

 

Участь в обговоренні візьмуть виконавчий директор Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк; перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Марися Пехачек; представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига; експерти Інституту масової інформації Олена Голуб та Максим Ратушний; гендерна експертка Марія Дмитрієва; журналістка «Громадського радіо» Наталя Соколенко.

 

Також під час круглого столу відбудеться презентація відеоролика ІМІ «Жінки і ЗМІ», продюсеркою якого виступила Аксиня Куріна.

 

Журналісти можуть акредитуватися на захід по телефону: +38-063-278-76-45.

 

Захід проводить за підтримки Посольства Нідерландів в Україні та програми МАТРА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду