Зловмисники обікрали редакцію чернівецької газети «Час»

Зловмисники обікрали редакцію чернівецької газети «Час»

24 Листопада 2014
2663
24 Листопада 2014
12:15

Зловмисники обікрали редакцію чернівецької газети «Час»

2663
Зловмисники обікрали редакцію чернівецької газети «Час»
Зловмисники обікрали редакцію чернівецької газети «Час»

У Чернівцях невідомі проникли в редакцію місцевої газети «Час» і викрали два ноутбуки. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Про пограбування стало відомо увечері 22 листопада. Зловмисники потрапили до редакції через напіввідчинене металопластикове вікно, витиснувши його силою, потім зламали двері всередині приміщення на першому поверсі. На другому поверсі зловмисники зламали двері тільки у приймальню та кабінет шеф-редактора і забрали два ноутбуки. При цьому злодії не зламали двері у решту кабінетів редакції - ньюзрум та комп'ютерну кімнату, не взяли ноутбук з кабінету на першому поверсі та інші цінні речі.

 

На місце події були викликані правоохоронці, які проводять оперативно-розшукові дії.

 

Шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко заявив, що пограбування на 100% пов'язане з професійною діяльністю. «І сталось це зухвале пограбування в ніч річниці Майдану Гідності (газета «Час» в період Євромайдану випускала спецвипуски, присвячені майданівським подіям, до чого були залучені журналісти різних ЗМІ області - ІМІ). Це попередження. Щось хочуть. Залякати? Бо сама поведінка зловмисника є викликом. Злочинець курив в кабінеті і кидав попіл на стіл. Хоча недопалків немає.  Залишив пуховик. Незрозуміло, чому не взяли інші цінні речі», - повідомив пан Кобевко.

 

Нагадаємо, 30 липня Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив скаргу видання «Час» про скасування рішення районного суду про спростування інформації, що стосувалася вбивства у «Графській садибі». Рішення суду першої інстанції зобов'язало газету «Час» опублікувати  спростування статті «Незавершена історія гучного вбивства», виплатити судові витрати, а також витрати на оплату праці адвоката позивача Рустама Агаларова, якого видання звинуватило у вбивстві без вироку суду.

 

Колишній член Чернівецького обласного об'єднання «Майдан», що також безпідставно видає себе за голову Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, Володимир Вакарюк висунув низці чернівецьких ЗМІ вимогу сплатити йому грошову компенсацію на загальну суму в розмірі 2 млн. грн. Раніше пан Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 млн. грн. Чернівецькі ЗМІ процитували заяву заступника голови місцевої Народної самооборони Івана Молодого, який на прес-конференції повідомив, що проти пана Вакарюка начебто відкрито кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду