21 листопада – Всесвітній день телебачення

21 листопада – Всесвітній день телебачення

21 Листопада 2014
4807
21 Листопада 2014
18:03

21 листопада – Всесвітній день телебачення

4807
21 листопада – Всесвітній день телебачення
21 листопада – Всесвітній день телебачення

21 листопада вже 18 років святкується як Всесвітній день телебачення (World Television Day). 

 

Цю дату затвердила Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних націй (ООН) 17 грудня 1996 року з нагоди проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму ООН.

 

Усім країнам було запропоновано відзначати цей день, обмінюючись телевізійними передачами та програмами про соціальний і економічний розвиток, мир і безпеку, а також поглиблювати культурний і міжнаціональний обмін.

 

В Україні перший офіційний  телевізійний ефір відбувся 1 лютого 1939 року і тривав усього 40 хвилин. Повноцінна історія українського телебачення розпочалася 1951 року у Харкові, де група радіоаматорів здійснила вдалу спробу передачі перших телевізійних пересилань за електронною системою з чіткістю зображення.

 

Цього року телевізійників з професійним святом привітала «Медіа група Україна». На ТРК «Львів» відбулась зустріч генерального консула Республіка Польща у Львові Ярослава Дрозда з журналістами та представниками громадськості. Консул, який є журналістом за освітою, привітав учасників зустрічі, підкресливши, що польські та українські свята є тісно пов'язаними, а також відзначив значний розвиток Львівського телебачення за останні роки, повідомляє прес-служба ТРК «Львів».

 

«Детектор медіа» вітає колег зі святом і бажає зміцнення телевізійного ринку, підвищення професіоналізму та хороших новин!

 

Нагадаємо, в Україні національний День працівників радіо, телебачення та зв'язку відзначають 16 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду