Нападники на Тетяну Чорновол планували її вбити – Геращенко (ВІДЕО)

Нападники на Тетяну Чорновол планували її вбити – Геращенко (ВІДЕО)

19 Листопада 2014
3394
19 Листопада 2014
14:07

Нападники на Тетяну Чорновол планували її вбити – Геращенко (ВІДЕО)

3394
Нападники на Тетяну Чорновол планували її вбити – Геращенко (ВІДЕО)
Нападники на Тетяну Чорновол планували її вбити – Геращенко (ВІДЕО)

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що справу про напад і побиття журналістки, а нині кандидата в народні депутати від «Народного фронту» Тетяни Чорновол, що стався у грудні 2013 року, розкрито. Трьох підозрюваних затримано, троє знаходяться у розшуку. Про це повідомляє «Еспресо.TV» зпосиланням на заяву пана Геращенка.

 

За його словами, розслідуванням побиття Тетяни Чорновол займалося Міністерство внутрішніх справ. «По події нападу на Тетяну Чорновол, цю справу повністю розслідувалось МВС. Цей злочин розкритий. Три особи затримані, і троє громадян знаходяться в розшуку. При чому ми знаємо, де вони находяться. Один з них у тому числі затриманий у Російський Федерації і перебуває під вартою в РФ. Але вона відмовляється нам його видавати. Дві особи також находяться поки в розшуку за територією України», - повідомив він.

 

Як заявив Антон Геращенко, слідство встановило, що напад на Тетяну Чорновол повинен був закінчитись вбивством. Але, за його словами, журналістці пощастило. «У зловмисників не вистачило духу закінчити розпочате. Двоє з трьох знаходяться під судом, і суд повинен винести рішення», - повідомив він.

 

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі під Києвом невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. За фактом побиття пані Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

В кінці лютого новопризначений Генпрокуратур України Олег Махніцький заявив, що справу нападу на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол перекваліфікували з «хуліганства» на «замах на вбивство».

 

У червні кримінальне провадження стосовно двох осіб, що завдали тілесних ушкоджень Тетяні Чорновол передали до суду. Їм інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 статті 296, частиною 2 статті 122 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

 

У серпні Росія надала тимчасовий притулок Андрію Зінченку, підозрюваному у нападі на журналістку і активістку Тетяну Чорновол, видачі якого більше півроку добивалася Генпрокуратура України. Весь цей час він перебував у московському СІЗО, але згодом вийшов на свободу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду