Радник Авакова заявив, що справу про вбивство журналіста Веремія розкрито

Радник Авакова заявив, що справу про вбивство журналіста Веремія розкрито

18 Листопада 2014
3624
18 Листопада 2014
19:17

Радник Авакова заявив, що справу про вбивство журналіста Веремія розкрито

3624
Радник Авакова заявив, що справу про вбивство журналіста Веремія розкрито
Радник Авакова заявив, що справу про вбивство журналіста Веремія розкрито

Справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія (на фото), яке відбулось в Києві у ніч на 19 лютого, розкрито. Про це сьогодні, 18 листопада, під час прес-конференції повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

«Особи, які брали участь в побитті, встановлені. Одного зловмисника передали під суд. Вся група «тітушок» вже встановлена. Зібрали їх по вказівці колишнього керівництва МВС. Одного зловмисника передали під суд. Вся вина за вбивство Веремія знаходиться на руках Захарченка, Дубовика та тих осіб, яких вони залучили до цього злочину. Наразі у розшук оголошено 7 осіб», - зазначив він.

 

Антон Геращенко також заявив, що МВС розкрило справу щодо викрадення активіста Євромайдану Ігоря Луценка та вбивства іншого активіста Юрія Вербицького. За його словами, наразі за результатами розслідування затримано двох осіб. Ще дев'ятеро перебувають у розшуку.

 

Окрім того, радник міністра Арсена Авакова оприлюднив деталі інших розслідувань злочинів, які були скоєні 18-20 лютого на Майдані.

 

Зокрема, за його інформацією в ніч 18 лютого на Інститутській загинуло 13 осіб.

 

«Міліція зброї в цей день не отримувала. Крім того, загинуло 7 працівників міліції. Факти їх смерті розслідує Генеральна прокуратура України», - розповів він.

 

Стосовно подій 20 лютого, Антон Геращенко відзвітував, що в цей день загинуло 4 міліціонери і 49 мітингувальників.

 

«Встановлені 16 працівників "Беркуту", трьом оголошено про підозру. Командир підрозділу Садовнік втік, після того, як його суд випустив під домашній арешт. Складність розслідування полягала в тому, що після вчинення злочину той чи інший потерпілий міг бути переміщений з місця на місце для надання медичної допомоги тощо», - пояснив радник Арсена Авакова.

 

За інформацією МВС, Російська Федерація переховує частину винуватців у загибелі людей на Майдані. «Мова йде про вище керівництво МВС, а також про безпосередніх виконавців злочинів - зокрема, учасників розстрілу учасників Євромайдану», - повідомив пан Геращенко.

 

 

 

12 листопада на нараді Президента України з керівниками силових відомств міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міністерство внутрішніх справ встановило замовників і виконавців убивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, вони оголошені в міжнародний розшук. 

 

Нагадаємо,  15 жовтня справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було перекваліфіковано за статтею КК «хуліганство, вчинене групою осіб», одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. Мати В'ячеслава Веремія Катерина Аркадіївна Веремій вимагає покарання винних. Адвокат матері загиблого журналіста Віталій Тітич зазначив, що, можливо, на наступних засіданнях суду буде піднято питання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому.

 

В'ячеслава Веремія було вбито в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

2 липня стало відомо, що справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. 

 

За даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Ще одного підозрюваного - 41-річного екс-спортсмена Юрія Крисіна - було затримано у квітні цього року за статтею «Хуліганство».

 

Замовник злочину перебуває у розшуку з 5 травня. Продовжують встановлювати й інших осіб, причетних до злочину. Зокрема, у розшуку кримінальні авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3624
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду