У проекті коаліційної угоди немає медійної реформи, але є інформаційна політика і безпека

У проекті коаліційної угоди немає медійної реформи, але є інформаційна політика і безпека

17 Листопада 2014
4908
17 Листопада 2014
15:16

У проекті коаліційної угоди немає медійної реформи, але є інформаційна політика і безпека

4908
У проекті коаліційної угоди немає медійної реформи, але є інформаційна політика і безпека
У проекті коаліційної угоди немає медійної реформи, але є інформаційна політика і безпека

15 листопада на сайті партії «Блок Петра Порошенка» було опубліковано Робочий варіант проекту Коаліційної угоди. Цей документ протягом двох тижнів опрацьовують політичні партії «Блок Петра Порошенка», «Самопоміч», «Батьківщина», «Народний фронт» і Радикальна партія.

 

В оприлюдненому проекті коаліційної угоди немає згадок про медійну реформу. Натомість у розділах про реформу системи національної безпеки та оборони та про соціально-гуманітарну реформу йдеться про інформаційну безпеку та інформаційну політику.

 

Зокрема, проект коаліційної угоди пропонує в ІІІ кварталі 2015 року створити взаємоузгоджену державну систему інформаційної безпеки та розробити і прийняти Концепцію інформаційної безпеки.

 

Також планується прийняття спеціального закону, яким буде підтримано творення і поширення українського культурного продукту - музики, кіно, книг, теле- і радіопрограм.

 

«Головними інструментами підтримки національного культурного продукту стануть податкові стимули його виробникам та розповсюджувачам, закладам культури; механізм доповнюючого державного фінансування; заохочення приватних інвестицій; встановлення квот для національного культурного продукту на радіо, телебаченні, в кінопрокаті та на ринку книжкової продукції», - йдеться в проекті угоди.

 

У проекті пропонується створення Національного Фонду культури з рівним та прозорим доступом для державних та недержавних інституцій культури.

 

Також планується захист національного інформаційного простору; створення мережі іномовлення «з метою формування позитивного іміджу України, інформування про міжнародне співробітництво, успіхи реформ, інвестиційні та туристичні можливості тощо»; початок діяльності суспільного телебачення та радіо; проведення роздержавлення друкованих ЗМІ комунальної форми власності. Але конкретних строків реалізації цих проектів не вказано.

 

Окремо планується формувати та реалізовувати державну інформаційну політику, спрямовану на підтримку громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя, а також на тимчасово непідконтрольних органам влади України територіях Луганської та Донецької областей.

 

З повним текстом проекту Коаліційної угоди можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду