Медіа-профспілка обурена позовом депутата Олійника до «Правдошукача»

Медіа-профспілка обурена позовом депутата Олійника до «Правдошукача»

15 Листопада 2014
3734
15 Листопада 2014
13:56

Медіа-профспілка обурена позовом депутата Олійника до «Правдошукача»

3734
Засідання суду у цій справі перенесено на 11:30 3-го грудня
Медіа-профспілка обурена позовом депутата Олійника до «Правдошукача»
Медіа-профспілка обурена позовом депутата Олійника до «Правдошукача»

Незалежна медіа-профспілка обурена цинізмом народного депутата Володимира Олійника і вимагає від Генеральної прокуратури довести до кінця розслідування справи про фальшування під час ухвалення «диктаторських законів» від 16 січня нинішнього року. Про це йдеться у заяві медіа-профспілки щодо позову  Володимира Олійника до газети «Правдошукач» (головний редактор - член НМПУ Юрій Шеляженко) і фрілансера цього видання Альони Палій.

 

У НМПУ наголошують: «Можновладці мають більше , ніж будь-хто інший,  можливостей донести  свою позицію до суспільства., а особливо Володимир Олійник, який тривалий час не зникав з екранів телевізора на популярних ток-шоу. Він також може висловити свою позицію і у виданні, яке він звинувачує у наклепі. І коли політики вимагають покарати журналістів - це означає, що в них не залишилося аргументів і вони намагаються закрити рота засобам масової інформації, які поширюють невигідну для них інформацію. Такий підхід є наслідком  тоталітарного мислення, якого дотримувалася політична сила, що до неї належав Олійник. Демократичне суспільству мусить відмовитися від таких підходів».

 

Як писала «Детектор медіа», пан Олійник подав до суду на «Правдошукач»а і вимагає спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди в сумі 100 тис. грн. Позов подано до Печерського районного суду міста Києва. Відповідачами є редакція газети в особі Юрія Шеляженка та журналістуи Альони Палій.

 

Приводом до позову стала стаття «Диктаторські закони як джерело соціальних потрясінь в Україні», опублікована в № 8 (70) газети за 2014 рік. «Автор цієї статті відповідач Палій Альона довела до відома читачів явно недостовірну інформацію про начебто існування прямого зв'язку між моїми діями (які полягали у здійсненні функцій голови Лічильної комісії на пленарному засіданні Верховної Ради України 16.01.2014 р., коли були прийняті низка законів, пойменованих як «диктаторські») та загибеллю громадян», - зазначив у позові Володимир Олійник.

 

6 листопада суд відкрив провадження у справі і призначив перше засідання на 13 листопада. Однак його було відкладено через неявку однієї зі сторін. Як розповів у коментарі «Детектор медіа» Юрій Шеляженко, повістку до суду він отримав 13 листопада о 17:30, тоді як засідання суду було призначено на 12:30 цього дня.

 

Довідку про запізне доставлення повістки пан Шеляженко взяв на поштовому відділенні.

 

«Наступне засідання суду у цій справі перенесено на 11:30 3-го грудня», - розповів журналіст.

 

За словами Юрія Шеляженка, правову допомогу йому запропонували два адвокати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду