Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»

Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»

13 Листопада 2014
7370
13 Листопада 2014
12:26

Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»

7370
Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»
Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Євромюзік» (радіо «Шансон») за відхилення від програмної концепції на частоті 104 МГц у місті Хмельницькому. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 13 листопада за результатами планової перевірки компанії.

 

Перевірка зафіксувала зменшення частки національного продукту (з 19 до 13 год на добу), програм власного виробництва (з 19 год до 4 год 45 хв на добу), розважально-музичних програм (з 10 год до 4 год 13 хв на добу), відсутність інформаційних програм, збільшення обсягу програм іноземного виробництва (з 5 год до 10 год 50 хв на добу) та підбірки музичних творів (з 4 год 35 хв до 19 год на добу).

 

При цьому обсяг музичних творів вітчизняних авторів і виконавців становив 43,5% (за законом має бути 50%).

 

Керівництво радіо «Шансон» пояснило відхилення форс-мажором. За даними компанії, в день моніторингу, 16 жовтня, на частоті 104 МГц у Хмельницькому через пошкодження лінії інтернет-каналу сигнал з головної станції не транслювався на регіональний рівень, тому увімкнувся місцевий плейлист. В ефірі були відсутні рекламні блоки (крім місцевої реклами), новини, прямі включення діджеїв та інший програмний продукт. Станом на день перевірки, 28 жовтня, компанія проводила технічні роботи з відновлення мовлення і нині стверджує, що станом на 5 листопада всі порушення усунула.

 

Юрисконсульт радіо «Шансон» на засіданні Нацради підтвердила, що це дійсно був форс-мажор. Утім, члени Нацради, зважаючи на серйозність відхилень, оголосили компанії попередження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7370
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду