18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»

18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»

12 Листопада 2014
5749
12 Листопада 2014
17:26

18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»

5749
18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»
18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»

18 листопада з 11:00 до 14:00 у приміщенні агенції «Укрінформ» відбудеться круглий стіл на тему: «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту».

 

Організатори: Координатор проектів ОБСЄ в Україні, громадська організація «Детектор медіа» та Комісія з журналістської етики.

 

Захід покликаний підтримати діалог щодо викликів, які постають перед журналістом у сфері дотримання професійних та етичних стандартів у кризові часи.

 

Питання до обговорення:

1. Результати моніторингу провідних загальнонаціональних та регіональних онлайн-видань на предмет дотримання професійних та етичних стандартів під час конфлікту в Україні.

2. «Етичні виклики для журналістів, які висвітлюють конфлікт на території власної держави», презентація Мердіяни Садовіч, регіонального директора лондонського Інституту воєнної та мирної журналістики у країнах Західних Балкан.

3. Стан та проблеми взаємовідносин медіа і держави в контексті конфлікту (повнота інформації, якість інформації, доступ до інформації).

4. Можливості вдосконалення взаємодії держави та ЗМІ у висвітленні конфлікту.

 

За результатами обговорення будуть підготовлені рекомендації з дотримання професійних та етичних стандартів журналістики в умовах конфлікту.

 

До участі в заході запрошено представників Міністерства оборони та добровольчих батальйонів, Ради національної безпеки й оборони, СБУ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України та інших громадських організацій.

 

Прохання підтвердити участь до 17 листопада до 16.00 на електронні адреси: olena.sadovnik@osce.org ,  zelin.tk@gmail.com або телефоном: 0984466195.

 

Місце проведення заходу: вул. Б.Хмельницького, 8/16, «Укрінформ», вхід за редакційними посвідченнями.

 

Довідка про проект:

Комісія з журналістської етики та Національна спілка журналістів України за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення звернулися до Координатора проектів ОБСЄ в Україні з проханням посприяти проведенню заходів, направлених на дотримання Кодексу етики українського журналіста. Цей проект був розроблений з огляду на існуючі потреби українських партнерів і відповідно до зобов'язань ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, свободи переконань і вільного потоку інформації. Метою проекту є підвищення рівня знань української медіаспільноти про практичні навички та етичні норми онлайн журналістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду