У Херсоні побили журналіста Валерія Миронюка, який зробив зауваження автомобілістам

У Херсоні побили журналіста Валерія Миронюка, який зробив зауваження автомобілістам

6 Листопада 2014
4588
6 Листопада 2014
17:57

У Херсоні побили журналіста Валерія Миронюка, який зробив зауваження автомобілістам

4588
У Херсоні побили журналіста Валерія Миронюка, який зробив зауваження автомобілістам
У Херсоні побили журналіста Валерія Миронюка, який зробив зауваження автомобілістам

5 листопада в Херсоні п'ятеро невідомих осіб побили журналіста, члена Незалежної медіа-профспілки України Валерія Миронюка. Про це повідомляє сайт НМПУ.

 

За словами журналіста, інцидент стався близько 16.30, коли він пішов на автобусну зупинку, що знаходиться біля Дніпровського ринку, зустрічати дружину. На пішохідному тротуарі, стояли дві машини - «Мерседес» та BMW.

 

Валерій Миронюк зробив водію однієї з автівок зауваження та попросив прибрати машини з пішохідної частини. У відповідь з легковика вискочило п'ятеро невідомих та почали бити журналіста.

 

Один з перехожих, чоловік середнього віку, намагався припинити бійку, за що також був жорстоко побитий. Нападники вибили телефон з рук молодої жінки, яка знімала на нього цю подію.

 

На місце події була викликана міліція, яка прийняла в пана Миронюка заяву про злочин, однак нікого із учасників нападу не затримали. «На місці події не було встановлено та опитано свідків, як це вимагає закон», - повідомляє НМПУ.

 

Журналіста «швидкою» було доставлено до Херсонської обласної лікарні, де, за його словами, він також зустрівся з нападниками, які погрожували йому фізичною розправою, в разі якщо він буде звертатися до правоохоронних органів. Увечері пана було госпіталізовано до однієї з районних лікарень міста, з діагнозом « забій гортані, забій грудної клітини».

 

За фактом побиття пана Миронюка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (нанесення легких тілесних ушкоджень). Про це НМПУ повідомив представник прес-служби Херсонської обласної прокуратури Федір Самойленко, передає прес-служба НМПУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня 2013 року під час зйомки у Херсоні виселення із квартири багатодітної родини на журналістів, у тому числі й Валерія Миронуюка напали невідомі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4588
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
обурений
3430 дн. тому
А чого він вирішив, що має право робити зауваження? Твої права порушують - звертайся до правозахисників. Кожен журналюга буде робити зауваження! Ніби він даішник.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду