Депутат від Рабиновича: чому не в Мухосранськ?

19 Квітня 2018
1820
19 Квітня 2018
15:38

Депутат від Рабиновича: чому не в Мухосранськ?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1820
Депутат від Рабиновича: чому не в Мухосранськ?

Не збирався я писати вдруге про шоумена і за сумісництвом народного депутата Вадима Рабиновича. Але ж це той випадок, коли увімкнеш праску, а він звідти лізе.

Минулої неділі мене запросили на телеканал «112-Україна» обговорити питання удару по Сирії. Правда, більшу частину довелося обговорювати російсько-українську угоду і вихід України з СНД, до чого я не зовсім був готовий. Але справа не в тому. Посеред розмови ведучі перервали мене і виголосили рекламу, від якої я був дещо ошелешений. Дивитися з 07:31 до 08:28.

«Для всіх, хто хоче змін на краще в нашій країні та готовий стати народним депутатом на очах у цілої країни, телеканал «112-Україна» розпочинає зйомки нового суспільно-політичного шоу «Кандидат», метою якого є вибір народного депутата серед всіх українців. За умовами проекту, героєм програми може стати кожен громадянин України, який заповнить анкету на сайті програми та буде обраний на кастингу. Переможець програми не тільки отримає місце у прохідній частині списку однієї із найрейтинговіших партій України, а й отримає можливість річного навчання у Стенфорді.

Минулого тижня телеканал «112-Україна» надіслав офіційне запрошення взяти участь у проекті усім найрейтинговішим політичним партіям, а напередодні отримав підтвердження від лідера  партії «За життя» Вадима Рабиновича, який погодився взяти участь у проекті та гарантував переможцю місце у прохідній частині списку. Незабаром по всій Україні розпочнуться кастинги для участі у шоу».

Я, може, не хотів би вірити популярним твердженням, що Рабинович шахрай від політики. Але мене переконує одна красномовна деталь в цьому оголошенні. Там сказано, що усім телевізійним миром від «112-Україна» вибиратимуть народного депутата і в той же час наголошують, що його пошлють навчатися до Стенфорда. Певне, мається на увазі Стенфордський університет у США, де існує програма стажування для гіпотетичних українських лідерів.

Так кого партія Рабинович хоче обирати в телепрограмі? Якщо народного депутата, то як він планує навчатися у Стенфорді? У вільний від депутатської роботи час? А якщо студента у Стенфорд, то як він планує виконувати депутатські обов’язки?

Дуже схоже на те, що Рабинович діє, як справжній проФФесор, подібно до сумновідомого персонажу української політики Віктора  Януковича. Себто, імітуючи рух на Захід, пропонує відверту профанацію.

Адже ніяк не в’яжеться з логікою ще й той факт, що Рабинович, за умовами проекту, пошле переможця кастингу навчатися до західного університету. Чому до США, а не куди-небудь в Мухосранськ Російської Федерації? Бо те, що виголошує Рабинович у своїх передачах – це майже те саме, що говорить російський телевізор. Росія народному депутату значно ближча за своїм духом, ніж Захід.

У будь-якій його передачі, яку він веде на «112-му», звучить думка про те, що не варто сваритися з Росією. Він, як і Віктор Медведчук, по самісінькі вуха насичений ксенофобією щодо Заходу і любить конспірологічні теорії.

Коли 1 квітня у його програмі був сюжет про агентів в Україні, яких фінансує Росія, то Рабинович поіронізував з цього, мовляв, якщо хтось хоче купити наших громадян, то несіть гроші нам і ми наповнимо бюджет України (дивитися з 08:02 до 08:18):

Так за «шутачкамі-прібаутачкамі» відсувається на десятий план той факт, що Росія здійснює агресію щодо України. Я цей шматок  вибрав методом тику – тицьнув пальцем і зразу наткнувся. Такого в його передачах на кожному кроці.  Іще трохи, і Рабинович озвучить  тезу «мишебратья».

Власне, він в Україні  і працює  російським телевізором. Тобто бреше. Сайт «VOX Україна», який визначає рейтинг найбільш брехливих політиків, регулярно записує Рабиновича то в чемпіони рейтингу, то у віце-чемпіони. Номер один і два найбільших маніпуляторів української політики, за даними цього сайту, – це Вадим Рабинович і Юлія Тимошенко.

Треба нагадати, що Рабинович увійшов до парламенту за списком ексів з Партії регіонів – Опозиційного  блоку. Пересварився зі своїми односписочниками і вирішив створити власну партію – «За життя».

Згідно з інформацією журналу «Країна» від 12 квітня, це наступний проект від Віктора Медведчука після чергового провалу його проекту «Український вибір». Ще раніше про це писав «Главком». Судячи з риторики Рабиновича, все це дуже схоже на правду.

За риторикою голови можна собі уявити, що це буде за партія – проросійська популістична, яка, звісно, дбає про народ, а точніше про два «братні народи», яким жодним чином не можна сваритися і треба жити в мирі. А те, що один народ відгриз у іншого шмат території і вбиває «братів» залишатиметься за дужками. Така собі Партія регіонів або Комуністична, тільки під іншою назвою.

Єдина діяльність цієї партії на сьогодні – виступи її лідера  по телебаченню. Смисл всіх виступів зводиться до одного: всі в лайні, один Рабинович у білому, або я месія, а всі інші ідіоти. Це є типовим для популістів в усьому світі. Деякій частині електорату це подобається. І рейтинг існуючої лише на папері партії росте.

В оголошенні про обрання народного депутата телевізором жодним словом не згадано, прихильником яких ідей має бути майбутній висуванець до партійного списку – лівим? правим? центристом? Він має виступати зі регуляцію економіки чи за вільний ринок? Що для нього пріоритетним має бути – права людини чи сильна державна влада?name="_GoBack">

Думаю, коли поставити таке питання Рабиновичу, то він відповість на нього хіба що якимось анекдотом. Бо в партійній програмі нема жодного слова про ідеологічні принципи. Хіба що про найзагальніші – свобода людини і тому подібне. За все хороше проти всього поганого.

Таким чином, Рабинович продовжує ще один фейковий проект, який існує лише у віртуальному просторі і фінансується із сумнівних джерел.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду