Про що Тимошенко розмовляла із Захарченком?

26 Березня 2018
776
26 Березня 2018
13:32

Про що Тимошенко розмовляла із Захарченком?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
776
Про що Тимошенко розмовляла із Захарченком?

За всім шумом, який стояв навколо історії з Савченко і Рубаном промайнула і не дуже поміченою залишилася інформація, яка вийшла від головної героїні скандалу. Надія Савченко повідомила, що Юлія Тимошенко спілкувалася з керівником так званої ДНР Олександром Захарченком.

У Савченко цей факт викликає образу, бо саме за несанкціоноване спілкування з ватажками самопроголошених республік у Мінську  «народну героїню» виключили у грудні 2016 року з парламентської фракції «Батьківщини». А Тимошенко за таке саме діяння ніяк не постраждала.

«Вдруге, коли я поїхала з Захарченком і Плотницьким на перемовини, - сказала Савченко в ефірі одного з телеканалів, - для того щоб можна було поговорити про звільнення людей (як це в 2014 році було - можна було віддавати і повертати людей), я тоді дізналася, що з тим же Захарченком колись спілкувалася і Юлія Володимирівна. Але вона постаралася цього уникнути і осудила мене за те, що я спілкувалася. На які саме теми спілкувалася Юлія Володимирівна? Звичайно, тільки про Україну. Вона хотіла, щоб її підтримав Донбас. Тому ось це лицемірство, яким «Батьківщина» весь час красиво прикривається, мене вразило до глибини душі».

Тимошенко дуже стримано прокоментувала історію з Савченко. «Як Надія повернулася додому, переживши колосальний стрес, знущання, голодування, наруги, страх – треба було наполягати на тривалій психологічній реабілітації. Мінімум рік треба було відновлювати здоров’я Надії. Як людину, мені її безмежно шкода. Просто опинилася не на своєму місці у житті», - заявила Тимошенко.

Її, звісно, можна зрозуміти, адже це саме вона завела Савченко до Верховної Ради, поставивши її першим номером у своєму партійному списку. Але тут, якщо висувати претензії, то до всього політичного істеблішменту. Адже в той час існував суспільний запит на героїв війни. Політичні сили наввипередки кинулися включати до своїх лав військових. І «Батьківщина» не стала винятком.

Але в даному випадку мова про дещо інше.

ЗМІ, певна річ,  не оминули увагою цей факт. Тим часом, спілкування з ворогом під час війни – надто серйозне діяння, щоб  обмежитися простою констатацією факту. Думається, Юлія Тимошенко мала б дати пояснення на цю тему. Або спростувати інформацію від лідерки свого партійного списку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду