МВС як ілюстратор Януковича

17 Березня 2018
637
17 Березня 2018
11:44

МВС як ілюстратор Януковича

637
МВС як ілюстратор Януковича

3 березня було розігнано наметовий табір на Грушевського в Києві. Під час операції постраждали журналісти. Мешканців табору було поставлено на коліна, ці дикуваті кадри облетіли українські ЗМІ.

Можна сперечатися, чи треба було розганяти той табір. Із одного боку, так: виходило, що будь-хто може перекрити важливу транспортну магістраль й улаштувати там невідомо що з не дуже зрозумілими вимогами. Із іншого боку, протестні настрої зараз зашкалюють – і так і напрошується аналогія між розгоном наметового табору й януковичівським розгоном студентського Майдану у листопаді 2013 року.

Усе це – як і методи, до яких вдавалися силовики – було би предметом суперечок та з’ясовувань в українському медіапросторі, якби не одна обставина.

Рівно напередодні давав прес-конференцію такий собі Янукович. Який вів мову про буцімто масовий терор в Україні проти опонентів нинішньої влади, про нібито масові репресії проти журналістів, про буцімто нелюдське ставлення української влади до українських громадян і насаджування в Україні всезагального страху.  

Так, усе це викликало єдине запитання: який хворий на голову автор написав Януковичеві ці тези? Під час прес-конференції Януковича й одразу після неї викликало.

Наступного ранку – вже не викликало. Бо цього самого наступного ранку МВС України послужливо надав наочну ілюстрацію до всіх інсинуацій Януковича.   

Переслідування опонентів влади? Тож от вам, дивіться – наметовий табір розігнали. Тортури, знущання з громадян? От вам люди на колінах, десятками. Насильство прости журналістів? Тож от воно, з фотографіями й відеокадрами.

Того самого 3 березня стало неймовірно тяжко доводити, що Янукович брехав. Доводити, зокрема, вихідцям із Донбасу та його жителям. Доводити тим, хто перебуває під впливом російської пропаганди. Повірте: пробував – не вдалося. Не вірять і посилаються якраз на розгін наметового табору 3 березня.

То, може, МВС бодай порадить, чим тепер аргументувати тези про брехливість Януковича?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду