Фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018»

26 Лютого 2018
1295
26 Лютого 2018
13:42

Фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018»

1295
Фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018»

У час високих технологій спостерігати за пісенними конкурсами можна будь-де, а якщо щось пропустив, то ось, будь ласка, є ще й текстова трансляція від «Детектора медіа».

Виступи конкурсантів фіналу національного відбору «Євробачення-2018» вирішив все ж таки подивитися в залі, а вже після годинного голосування глядачів – по телевізору. Якщо коротко, то плюсів у цьогорічного фіналу було значно більше, аніж недоліків. По-перше, суперова підготовка організаторів та злагоджена робота всього великого колективу телевізійників («UA: Перший» та СТБ) – це особливо було видно безпосередньо в залі КПІ, де проходило саме дійство. По-друге, якісний виступ всіх фіналістів відбору на «Євробачення». Підкреслю – саме якісний, хто був кращим – то вже справа смаку. Скептично сприйнялося те, що всі назви конкурсантів в фіналі були англійською – цей тренд особисто мені не зрозумілий і не зовсім подобається, та то таке...

Кращою піснею, я б навіть сказав – драйвовим хітом фіналу – для мене стала «Леля» у виконанні Tayanna. Це дійсно потужний та заводний шлягер. Але сама сценічна презентація не була такою цікавою, як у переможця Melovin. Хоча, до речі, це була єдина україномовна пісня в фіналі. І яка пісня!

Переможець дійсно вийшов уперед завдяки глядацькому голосуванню та отримав кредит довіри вдвічі більший, ніж другий за голосуванням колектив, 66 тис. голосів з 179 тис. – це кожний третій. Melovin зробив маленьке, але запальне (в прямому та переносному сенсі) 3-хвилинне шоу на сцені – з роялем на верхотурі та вогнем у кінці виступу. В приспіві глядач може підспівувати «о-оо-о», як це робили фани співака в залі, але що стосується самого тексту пісні Under The Ladder, то читав переклад – суцільна абракадабра.

Про розчарування. Мені здалося, що журі таки недооценіло виступ Vilna. У півфіналі співачці дали 3 бали, але тоді її «витягли» глядачі своїм голосуванням. У фіналі журі дало менше меншого – 1 бал, хоча за моєю власною «шкалою» Vilna могла би бути третьою після Tayanna та Melovin. Проте, це суто суб’єктивна думка.  

І ще справедливо підмітив член журі Андрій Данилко: на «Євробаченні» є багато підводних каменів, тому саме Melovin буде помітним у лісабонській тусовці. Спочатку кинеться в око його око (!), тобто, незвичний колір – почнуть говорити/писати про виконавця. А ще не виключено, що на Melovin'а покладуть око фанати різних країн – і, можливо, за нього й проголосують.

На глядачів після конкурсного батла ще чекав гарний бонус від організаторів. Усі без виключення члени секстету фіналістів познайомили нас із власними версіями пісень-переможниць «Євробачення» різних років. Було свіженько та зворушливо. Порадувала прем’єрною піснею і член журі Джамала, хоча, на мій погляд, цьому номеру не вистачало хореографічної підтримки, яка була ще на репетиції.

І останнє. Що за шоу без скандалу?! Але на відміну від телеглядачів у залі ніхто не почув (або майже не почув), як Данилко послав адміністратора Tayann'и. Така собі невеличка ложка дьогтю в діжці меду. А взагалі-то, як на мене, то фінальний акорд національного відбору «Євробачення-2018» удався. Тепер чекаємо на єврофінал в Лісабоні.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду