Навіщо на конференцію про вільні медіа запрошують російських пропагандистів?

2 Листопада 2017
721
2 Листопада 2017
19:43

Навіщо на конференцію про вільні медіа запрошують російських пропагандистів?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
721
Навіщо на конференцію про вільні медіа запрошують російських пропагандистів?

Зараз відбувається конференція ОБСЄ у Відні «Роль вільних медіа в практичному підході до безпеки». Щойно виступав заступник генерального директора Всеросійського державного телебачення і радіо (прізвища за правилами з робочої наради називати не можу). Тема панелі «Вільні медіа базис для європейської безпеки». Він розкритикував фейкові новини в США і розповів, що телеканал Раша Тудей критикують за те, що він викриває фейкові новини. А також розказував, що іноземні ЗМІ розповідажть про все в Росії так, наче за всім стоїть Путін. за те, що він викриває фейкові новини. А також розказував, що іноземні ЗМІ розповідажть про все в Росії так, наче за всім стоїть Путін. 

Я виступив і запитав, як він ставиться до того, що російське телебачення поширює новини про розіп'ятого хлопчика, про те, що українці знищують снігурів через те, що вони схожі на кольори російського прапора, про двох рабів для українських військових з полонених ворогів, про те, що вони створили імідж Правому сектору, який був під час Майдану загоном із ста осіб, імідж непереможної армії ледь не з авіацією і з флотом. Як він ставиться до того, що Путін брехав, що під час анексії Криму там не було російських військових. А після успішної анексії він визнав, що там були російські військові. Він зараз каже, що на Донбасі нема російської армії, але, наприклад, у серпні 2014 року російська армія відкрито перейшла кордон і запобігла визволенню Донецька.

Модератор вступив у розмову і сказав, що ми проводимо дискусію для конструктиву, а не для конфронтації.

Потім взяв слово представник державного російського ТБ і почав говорити, що серйозні російські ЗМІ не поширюють нічого подібного з того, що я сказав. Він заявив. що я захищаю українські медіа, (хоча я про них жодного слова не сказав) але він поважає мою точку зору.

На мій погляд, запрошувати доповідачем представника російського телебачення, яке створило цілу систему пропаганди, яка розхитує систему стабільності у Європі - це не просто погана ідея. це дуууже погана ідея.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду